Witam otóż, wczoraj chciałem otworzyć samochód niestety zamarzł mi zamek(prawie -30 na zewnątrz), więc biegiem do domu poszedłem bo gorącą wodę no i polałem po zamku.. nagle usłyszałem takie jakby pyknięcie jakby cos strzeliło lekko. potem chciałem włożyć kluczyk do zamka niestety wszedł tylko do połowy, może nawet nie. No ale pokręciłem troszke i zamek się otwiera i zamyka przy użyci tej części klucza, niestety problem twki w tym ze każy może byle jakim przyżądem otworzyć zamek bo kręci się i otwiera nawet bez klucza, nie mam pojęcia co sie mogło stać, wiec prosze o pomoc.
Ps. Centralny zamek zamyka dzrzwi, niestety nie używam go ponieważ, wyłączam prąd w samochodzi, bo coś mi rozładowuje akumulator czy to lato czy zima.Dlatego niezbędne mi są działające bez zarzutu drzwi od kierowcy.
[b4 ABT]Problem z zamkiem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
łąaahahahhaa GENIALNIE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Czemu od razu nie rozpaliłeś pod autem ogniska? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:sempik pisze:więc biegiem do domu poszedłem bo gorącą wodę no i polałem po zamku..
kup sobie na zimę odmrażacz do zamków, a jak zrobi się cieplej to rozbierz wkładkę, przesmaruj, wyreguluj ząbki, żeby pasoiwały Ci pod konkretny kluczyk i ciesz się jego żywotnością przez kolejne lata. Tylko nie polewaj go nigdy wodą... <ok>
Swoją drogą, pewnie tą zapadkę, która ma blokować dostawanie się wody do zamka, też masz wiecznie otwartą? :idea: