Witam.
Zrobilem tak jak pisaliście....
Rozpędzilem auto na gazie i dziwnie sie zachowuje bo udalo mi sie go tak pokręcić że przy 3 tys rzucam na benzyne i nic nic , spadają obroty aż nagle ruszy i jedzie i tak do ponad 4 tys a nawet udalo sie zmienić bieg na wyższy i dalej jechal dobrze nie puszczając gazu i po chwili tak jakby paliwa nie dostawal i zaczynaly spadac obroty i gasl....
podkręcenie mu troche dawki czyli w prawo nic nie zmienily i tak samo zalapal i gasl...
Ręce mi opadają na niego...
Podpiąlem miernik pod tą kostkę i ma na gazie 3,50 - 3,60 po dodaniu gazu ponad 4...
i po przekręceniu o jeden obrót śrubką nic sie nie zmienia, dalej 3,60.
Nie wiem co z nim zrobić juz.
[ Dodano: 2012-02-07, 21:42 ]
Bo tak mądrze myślećto jak sie rozreguluje dawka to przecież nikt nie bedzie wyrzucal rozdzielacza i przeplywomierza i kupowal nowa z ustawiona dawka....
musi jakis byc mądry sposob zeby to ustawic choc na tyle by to mniej wiecej wyregulowac .... jakies orientacyjne polozenie zeby wiedziec.... nie wiem np ile razy pelnych obrotow trzeba wykonac od calkowicie wkreconej śrubki regulacyjnej czy co...
nie wie nikt o takim czyms ???
nawet mechanika szukalem co by to zrobil i nikt nie chce... a dzwonilem chyba w 10 miejsc.... jak na pb chodzi to lekko przekreci, patrzy na dawke co i widzi czy mniej dac czy wiecej a tak nie ma punktu zaczepienia.
moze ktos ma starą przeplywke to niech wkreci i policzy dokladnie liczbe pelnych obrotow w prawo do pelnego zakrecenia.... a to przyda sie nie jednemu...
[ Dodano: 2012-02-08, 14:29 ]
Zauważylem ciekawą rzecz...
Jak z rana jest zimne auto to zapale na gazie i po przegazowaniu rzucam na pb i wkreca sie i spadaja obroty i znowu wcisnac to da sie przygazowac kilka razy na pb.
tu pewnie chodzi o to że wlącza sie ssanie na zimnym i dodaje wieksza dawke pb.
Bo jak zlapie temperature nawet ta minimalna to ssanie sie wylacza i już nie da sie przegazować na pb...
wiec widocznie jest za mala aktualnie dawka i trzeba podnieść troche . Dobrze myślę ?