Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Brak ładowania

ODPOWIEDZ
Kierak92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Brak ładowania

Post autor: Kierak92 » 09 lut 2012, 14:14

Witam,
Jestem tu nowy mało się ogarniam trochę szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem.
mianowicie chodzi o to ze wczoraj rozciągałem swoje audi po przejściach (2.3 E coupe ) po udanym odpaleniu poleciałem w miasto wieczorem do domu postawiłem w garażu no i dziś wyjechałem, latałem pol dnia do tej pory do pory aż w pewnym momencie zaczęło gasnąć radio co do czego przyszło okazało się że akumulator mam rozładowany cały czas jadąc coraz słabiej wszystko świeciło dojechałem jakoś do domu zgasiłem w garażu no i próbowałem go odpalić włączyłem zapłon i po chwili zaczą piszczeć powtórzyłem jeszcze raz to samo akumulator jest w pełni rozładowany a ja zostałem 4 km za miastem bez samochodu ;/ tak więc wzywam pomocy ;)

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 09 lut 2012, 14:31

1. Brak tagów
2. Słabo szukałeś

Skoro nie ładuje to zaczynamy sprawdzenie od tego czy pasek jest na alternatorze, potem patrzymy czy klemy na aku i kable z aku to nadowozia (masa) i z aku na rozrusznik i alternator dobrze się trzymają, następnie patrzymy czy cieńki kabelek koloru (niebieskiego lub zielonego) jest wpiety w alternator. Jesli wszystko powyzsze jest ok to wyjmujemy regulator z alterantora, zauwazamy ze szczotki sa krótkie, więc bierzemy 50zł i idziemy po nowy do sklepu motoryzacyjnego. Zakładamy, odpalamy z pomoca innego auta jedziemy do domu i podpinamy aku na kilka godzin pod prostownik , bo alternator go nie naładuje.
Koniec. Powodzenia <ok>

Awatar użytkownika
damian19772
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damian19772 » 09 lut 2012, 14:35

jak dla mnie masz padnięty regulator napięcia byc może szczotki sie zawiesiły ,lub mogły sie skonczyć i przy okazji wyczysc kazda mase

Kierak92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kierak92 » 12 lut 2012, 16:36

Jednak to było to kupiłem wymieniłem i działa jendak nie było firmy BOSH to wziąłem Krafta dzieki ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl