Witam,
Jestem tu nowy mało się ogarniam trochę szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem.
mianowicie chodzi o to ze wczoraj rozciągałem swoje audi po przejściach (2.3 E coupe ) po udanym odpaleniu poleciałem w miasto wieczorem do domu postawiłem w garażu no i dziś wyjechałem, latałem pol dnia do tej pory do pory aż w pewnym momencie zaczęło gasnąć radio co do czego przyszło okazało się że akumulator mam rozładowany cały czas jadąc coraz słabiej wszystko świeciło dojechałem jakoś do domu zgasiłem w garażu no i próbowałem go odpalić włączyłem zapłon i po chwili zaczą piszczeć powtórzyłem jeszcze raz to samo akumulator jest w pełni rozładowany a ja zostałem 4 km za miastem bez samochodu ;/ tak więc wzywam pomocy
Brak ładowania
1. Brak tagów
2. Słabo szukałeś
Skoro nie ładuje to zaczynamy sprawdzenie od tego czy pasek jest na alternatorze, potem patrzymy czy klemy na aku i kable z aku to nadowozia (masa) i z aku na rozrusznik i alternator dobrze się trzymają, następnie patrzymy czy cieńki kabelek koloru (niebieskiego lub zielonego) jest wpiety w alternator. Jesli wszystko powyzsze jest ok to wyjmujemy regulator z alterantora, zauwazamy ze szczotki sa krótkie, więc bierzemy 50zł i idziemy po nowy do sklepu motoryzacyjnego. Zakładamy, odpalamy z pomoca innego auta jedziemy do domu i podpinamy aku na kilka godzin pod prostownik , bo alternator go nie naładuje.
Koniec. Powodzenia <ok>
2. Słabo szukałeś
Skoro nie ładuje to zaczynamy sprawdzenie od tego czy pasek jest na alternatorze, potem patrzymy czy klemy na aku i kable z aku to nadowozia (masa) i z aku na rozrusznik i alternator dobrze się trzymają, następnie patrzymy czy cieńki kabelek koloru (niebieskiego lub zielonego) jest wpiety w alternator. Jesli wszystko powyzsze jest ok to wyjmujemy regulator z alterantora, zauwazamy ze szczotki sa krótkie, więc bierzemy 50zł i idziemy po nowy do sklepu motoryzacyjnego. Zakładamy, odpalamy z pomoca innego auta jedziemy do domu i podpinamy aku na kilka godzin pod prostownik , bo alternator go nie naładuje.
Koniec. Powodzenia <ok>
- damian19772
- Forum Audi 80