[ABC] problem wysokich obrotów
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... c&start=20 poczytajcie tu sobie moze to pomożę bo jakos nikt, a nawet jak juz ktos rozwiązał w co wątpie to i tak nikt nie napisze :->
kolego nikt nie kończy bo czasu często brak... otóż wymieniłem krokowy VDO, ponieważ poprzedni chińczyk był do dupy, potem padł mi czujnik halla, ten od położenia wału. po tych zabiegach wszystko jest ok,kris4 pisze:i jakoś nikt tego tematu nie skączył i tak z wiekszością jest ale moze sie myle :mrgreen:
reasumując nie kupujcie chińczyków bo to gówno, a co do diagnozy to polecam kolesia z ul. regulskiej (obecnie rumiankowa) w warszawie ma na imię Marek.
koledzy miałem podobnie obroto falowały potem zimny silnik zaczołgasnąć jakby nie było ssania przerobiłem wszystko od krokowca poprzez podciśnienie regulator przepustnicy i nic , na vagu też żadnych błędów aż wymieniłem czujnik temperatury silnika do ecu ten dwu pinowy biały (nie radze kupywać podróbki) i problem znikł
Podepnę się pod temat. U mnie obroty nie tyle co falują, tylko skaczą dość agresywnie od 1200 do 1400 a nawet 1600, tak jakby stukać w pedał gazu, czasem się stabilizują i spadają do jakiś 800, najczęściej jak im pomogę, tzn. zduszę sprzęgłem na biegu. I jeszcze jedna dziwna sprawa, to jak dodaję gazu nawet minimalnie to obroty lecą powyżej 3000 nie da rady dać mniej. Miał ktoś z was taki problem? Na benzynie i gazie objawy takie same.