[Audi 80 B4 Coupe 2.0 ABK ] Problem z odpaleniem gdy zimny
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 B4 Coupe 2.0 ABK ] Problem z odpaleniem gdy zimny
Witam map problem z moja Audiczka aa problem mianowicie polega na tym ze pewnego dnia z rana gdy chialem odpalic auto nie chciało odpalic ii to nie wina akumulatora bo krecil caly czas jednakowo aa auto chialo zaplic aa nie moglo dopiero po nasicieciu pedalu gazu auto zlapalalo ale gasło musialem trzymac gaz ii odczekac ze 3min dopiero zaczol chodzic normalnie i nie gasł... pierwszy raz mi sie cos takiego przytrafilo wczesniej bylo ok ii teraz zawsze po nocy gy rano wsiadam do auta tak sie dzieje... aa wczoraj mnie zdzwila pewna rzecz gdy rano wsiadlem ii nie moglem odpalic postanowilem odpiac na moment akumulator... odpiolem go doslownie na 2min podlaczylem i auto normalnie zapalilo od pierwszego razu... dziwna sprawa... i dzis znowu to samo nie moze odpalic odlaczam aku na minute... podlaczam ii zapala... co to moze byc ?? chialem tylko wspomniec jescze ze swiece i kable wymienione byly jakies 2 tyg temu... silnik krokowy przeczysczony i dalej nic... prosze o pomoc
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Panowie dziś rano ten sam problem się pojawił, a że miałem zapasowy czujni(niebieski) nastąpiła szybka podmiana i nic efekt taki sam. Po naciskaniu gazu nogą przez 2-3 minut silnik już chodził normalnie tzn. nie gasł, po 8 godz. w pracy zapaliłem chodzi normalnie nie gaśnie :shock:
[ Dodano: 2012-02-08, 17:12 ]
Dodam że napięcie sprawdzałem po przekręceniu stacyjki do momentu zapalenia się kontrolek na desce.
ps. postaram się jeszcze jutro posprawdzać dokładnie wtyczką może przewód jest gdzieś uwalony.
[ Dodano: 2012-02-11, 18:13 ]
i co panowie nikt nie ma pomysła :?:
[ Dodano: 2012-02-08, 17:12 ]
nie mam zasilania na wtrysk rozruchowy. Plus jest natomiast nie ma minusa.IC69 pisze:Wtryskiwacz rozruchowy jeszcze sprawdź.kamilll1507 pisze:auto chialo zaplic aa nie moglo dopiero po nasicieciu pedalu gazu auto zlapalalo
czy to poprawna procedura sprawdzenia wtrysku?czester-11 pisze:Prąd dodatni czyli + jest cały czas. masa (minus ) powinien sie załanczac poprzez czujnik temp. jesli jest zimny to na przewodzie masowym jest masa jesli sie nagrzeje to masy niema.
Dodam że napięcie sprawdzałem po przekręceniu stacyjki do momentu zapalenia się kontrolek na desce.
i co dalej wymieniać kompa?paskud pisze:W domu popatrzę na schemat i odpiszę.
Wchodzi na 16 pin czerwono czarnym przewodem do kompa. Może w samym kompie jest oddzielny element sterujący, np. tranzystor
ps. postaram się jeszcze jutro posprawdzać dokładnie wtyczką może przewód jest gdzieś uwalony.
[ Dodano: 2012-02-11, 18:13 ]
i co panowie nikt nie ma pomysła :?:
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
przewody sprawdziłem, wyglądają ok.jugo007 pisze:witam kolego skoro masz plus na kostce od wtrysku rozruchowego a brak masy to sprawdź kable częsty problem to przełamanie zaraz za wtyczka pod ta gumową
W innym poście znalazłem jak kolega pisze że ten przewód wychodzi z ECU pin 16(czyt. post wyżej) czy możliwe że komp zdech :?:
Nie bardzo mam od kogoś pożyczyć drugiego na podmiankę w celu sprawdzenia tego.