Castrol to KUPA <ok>Kuba988 pisze:W dwóch vałkach 2.8 i 2.6 mam 10w60 zero problemów przy odpalaniu w te wielkie mrozy , to samo u ojca w 1.8T i u brata w VR6 , olej utrzymuje swoje właściwości przy tych mrozach jak mało który ,a wcześniej w każdym był zalany castrol 10w40 i to była porażkaPuSzEk pisze:Jak ci sprawuje się to 10w60 teraz w zimie i ogólnie, jesteś zadowolony? bo właśnie myśle zmienić na ten, tylko różne to opinie są na forach, że nie nadaje się do normalnej jazdy, nie pasuje ogólnie do naszego klimatu....itp.Kuba988 pisze: Też jestem najbardziej przekonany do valvoline , ja jeżdżę na 10w60
a Mobil to napisałem już w ostateczności ale lepszy niż castrol
[ABC] remont silnika - panewki
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
No i taka odpowiedz mi wystarczy czyli na wiosne będzie zalane 10w60 i zobaczymy jak będzie z pracą silnika i dolewkamiKuba988 pisze:W dwóch vałkach 2.8 i 2.6 mam 10w60 zero problemów przy odpalaniu w te wielkie mrozy , to samo u ojca w 1.8T i u brata w VR6 , olej utrzymuje swoje właściwości przy tych mrozach jak mało który ,a wcześniej w każdym był zalany castrol 10w40 i to była porażkaPuSzEk pisze:Jak ci sprawuje się to 10w60 teraz w zimie i ogólnie, jesteś zadowolony? bo właśnie myśle zmienić na ten, tylko różne to opinie są na forach, że nie nadaje się do normalnej jazdy, nie pasuje ogólnie do naszego klimatu....itp.Kuba988 pisze: Też jestem najbardziej przekonany do valvoline , ja jeżdżę na 10w60
a Mobil to napisałem już w ostateczności ale lepszy niż castrol
Od razu spytam masz dojście do pewnego źródła, jeśli chodzi o ten olej i cene?
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Koledzy, naprawiłem przeciek co był zwiazany z wywaleniem płynu,
lecz nie do konca naprawiłem to o co chodziło, kupiłem nowy korek, narazie nie wywala plyn.
Dojdę do sedna, odpowietrzyłem dobrze układ, z odpowietrznika nie leci juz powietrze, jest wszystko szczelne, lecz dalej jak stoję na światłach to leci mi zimne powietrze z ogrzewania, choc mam ustawione na max gorące.
Co może być z tym? Pompa wody? Nagrzewnica?
lecz nie do konca naprawiłem to o co chodziło, kupiłem nowy korek, narazie nie wywala plyn.
Dojdę do sedna, odpowietrzyłem dobrze układ, z odpowietrznika nie leci juz powietrze, jest wszystko szczelne, lecz dalej jak stoję na światłach to leci mi zimne powietrze z ogrzewania, choc mam ustawione na max gorące.
Co może być z tym? Pompa wody? Nagrzewnica?
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Tak, facet powiedział ze to nie uszczelka na 100% tylko jakis inny powódKrUsZyNa pisze:robiłeś próbę na zawartość spalin? raczej nagrzewnica jak by była pompa to by się grzał.
A dzisiaj kochani chłodnica mi pekła, kiedys od tego co kupowałem mowil ze wsypywał czegoś do chłodnicy żeby uszczelnić, no i teraz wszystko wyszło na jaw, moze to było przyczyna, jade wieczorem cholowac auto do domu, zakupie jutro chłodnice gdzieś i zamontuje wieczorem i powiem czy grzeje na postoju czy nie.
Kruszyna, hmmm moze i nagrzewnica, sam juz nie mam pojęcia <osohozi>
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
A jak zrobić płukanie układu jakieś wskazówki....maniek887 pisze:Jak zakupisz i zamontujesz "nowa " chłodnice to zrób porządne płukanie układu chłodzenia , najlepiej zakup specyfik do płukania ukł. chłodzenia bo jak masz nasypane tego siuwaksu do uszczelniania do masz cały zamulony i nie grzeje jak należy i ciężko się odpowietrza.
w mrozy nie jest to fajna robota ale na początku to nagrzewnice najlepiej bierząca woda z weza chłodnice tez jeżeli kupisz używke to najczęściej w prawym dolnym rogu (tam gdzie czujnik) jest sporo mułu bo tam jest najsłabszy obieg . Po złożeniu układu zakup "Radiator flush" środek do płukania układu chłodzenia firma Prestone coś takiego produkuje i chyba STP innych nie znam i postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu . Dokładnie juz nie pamiętam ale kilka lat temu u kumpla w C4 2.6 robiłem to bo były straszne problemy z obiegiem.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Chłopaki potrzebuje używanej ale w jakimś dobrym stanie chłodnicy do ABC Automat! Nigdzie nie mogę znaleźć
Na nowa mnie narazie nie stać, a nie chce zby autko stało w garażu
Jeśli ma ktoś na sprzedaż, albo wie gdzie dostane w Lublinie lub okolicach a nawet w Polsce za wysyłką, proszę o post, dziekuje!
Jeśli ma ktoś na sprzedaż, albo wie gdzie dostane w Lublinie lub okolicach a nawet w Polsce za wysyłką, proszę o post, dziekuje!
Piotr odpusc sobie uzywke kup nowke za 400zl na alegro . Kupisz uzywke ktora bedzie miala z 17 lat i tez strzali zaraz
[ Dodano: 2012-03-06, 09:34 ]
a za uzywke tez zaplacisz pewno z 200 do 300 zl wiec nie ma to sensu . Przerabialam temat dwa razy , za uzywke zaplacilem w tamtym roku 400zl i ledwo sie kupy trzyma a zaraz potem weszly do sprzedazy zamienniki
[ Dodano: 2012-03-06, 09:36 ]
http://allegro.pl/nowa-chlodnica-audi-8 ... 75981.html
a za uzywke tez zaplacisz pewno z 200 do 300 zl wiec nie ma to sensu . Przerabialam temat dwa razy , za uzywke zaplacilem w tamtym roku 400zl i ledwo sie kupy trzyma a zaraz potem weszly do sprzedazy zamienniki
Zapraszam do Chłodnic POL Sośnicowice.PiotrLublin pisze:Chłopaki potrzebuje używanej ale w jakimś dobrym stanie chłodnicy do ABC Automat! Nigdzie nie mogę znaleźć
Kupiłe tak orginał AKG za 650zł w 2010roku. W tamtym czasie najtaniej znalazłem dobry zamiennik za 1000zł i chińszczyznę za 400zł
Orginał AKG przyjechał w częsciach (zbiorniki i rdzeń) oni ją na miejscu złożyli i sprawdzili.
Wiem że to dziwne ale jak wziąłem porównałem z orginałem z samochodu to toćka w toćke. nawet korek spustowy i podkładka taka sama.
To jest potężna firma. Jak podjechałem to tiry stały z chłodnicami.
http://www.chlodnic-pol.pl/kontakt.php
[ Dodano: 2012-03-07, 00:05 ]
Nie wiesz co mówisz.bzibzi pisze:Piotr odpusc sobie uzywke kup nowke za 400zl na alegro . Kupisz uzywke ktora bedzie miala z 17 lat i tez strzali zaraz
Ceny chłodnic do tylko Audi 80 z silnikami 2,6 i 2,8 to ceny kosmos od 1000 w górę jak dobrze pójdzie. Nie wiem czemu tak jest ale do 80 z Vkami są takie ceny.
tu masz to co kolega mówił z allegro http://allegro.pl/nowa-chlodnica-audi-8 ... 29607.html
chiński zamiennik kupiłem wtedy taki wyglądał dokładnie tak samo.
jak szybko kupiłem tak szybko oddałem ten badziew. Jak by się miała rozlecieć