Czerwone Audi Coupe TDI - Stłuczka / str 46
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Właśnie o kolektor od AWX mi chodziło <ok> Rzucił mi się kiedyś w oczy kolektor a'la AWX z otworem skierowanym w stronę chłodnicy.
Ja zostawiłem w baku koszyczek od pompki, pompę usunąłem a w jej miejsce wsadziłem kawałek gumowego węża <ok> A pompę paliwa chcę zamontować w komorze silnika, taką ok 0.5 bar.
Dzisiaj przyszły gumy przednich sanek:
Od razu wziąłem się za wymianę. Musiałem 1.5 h młotem i majzlem napieprzać aby stare gumy wyszły z sanek :mrgreen: A do wsadzenia dałem mechanikowi na prasę, nerwów już nie miałem.
Po wymianie swożni, tulei wahacza oraz sanek przedniego zawieszenia samochód prowadzi się zupełnie inaczej :shock: Jest bardzo spokojny i kontrolowalny. Muszę jeszcze tuleje w tylnej belce zmienić kiedyś, jak będę miał chwilkę czasu <ok>
Ja zostawiłem w baku koszyczek od pompki, pompę usunąłem a w jej miejsce wsadziłem kawałek gumowego węża <ok> A pompę paliwa chcę zamontować w komorze silnika, taką ok 0.5 bar.
Dzisiaj przyszły gumy przednich sanek:
Od razu wziąłem się za wymianę. Musiałem 1.5 h młotem i majzlem napieprzać aby stare gumy wyszły z sanek :mrgreen: A do wsadzenia dałem mechanikowi na prasę, nerwów już nie miałem.
Po wymianie swożni, tulei wahacza oraz sanek przedniego zawieszenia samochód prowadzi się zupełnie inaczej :shock: Jest bardzo spokojny i kontrolowalny. Muszę jeszcze tuleje w tylnej belce zmienić kiedyś, jak będę miał chwilkę czasu <ok>
Jest prostszy patent. Potrzebna jest śruba M8 około 10-12cm długości z twardością 12,9. Trzeba ją ściąć na ostro na odcinku załóżmy 4cm. Wbijamy ją między tulejkę a gniazdo, idzie łatwo, tuleja się odgina i przez to zmniejsza swoją średnicę...banalny patent a rozbraja wszystkie tulejki w kilka minut.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Kontakt:
trepek pisze:Śmiga jak ta lala Od swapa zrobiłem prawie 2 tys km. Nic się nie dzieje a więc jest ok <ok> Czasem, szczególnie przy dużych mrozach, mam powietrze w przewodach paliwowych zaraz po odpaleniu i muszę dojśc czemu taktrepek jak autko się sprawuje, dizel działa?
witaj w klubie ja tak mam jak jest -30 a tak poza tym jest ok
wywaliłem całkiem głowiczkę z podgrzewaczem ,wszystkie opaski nowe itd a w te mrozy też bańki powietrza leciały ale pewnie takie paliwko sprzedają na cpn :mrgreen: pochodziła chwilę i było ok (dotyczy mrozów -30) :mrgreen:
- trepek
- Forum Audi 80
Niedługo w międzyczasie trzeba będzie olej wymienić Planuję zakup jakiegoś Valvoline MaxLife 10W-40. Jak na tym oleju równiez będzie się silnik dobrze zachowywał to chyba na full syntetyka przejdę. Aktualnie jeżdżę na Mobil Super S 10W-40 i przy przejechaniu ponad 10 tys km ubyło mi może z 0.3-0.4 l <ok> Nareszcie samochód bez dolewek. Stary 1.6 TD potrzebował ok 1.2-1.4l oleju silnikowego na każde 1000km.
- trepek
- Forum Audi 80
Aaa... o to chodzi <ok> Chciałbym, jak aura za oknem zrobi się bardziej możliwa, wyjąć wykładzinę w Coupe i zobaczysz stan wygłuszenia pod wykładziną. W avancie TDI (nie wiem jak w innych B4) wygłuszenie było od gory pokrytę tak jakby warstwą gumy. Jeśli Coupe by tego nie miało to chętnie przełożę wygłuszenia.duo pisze:ciekaw jestem kiedy komorę wygłuszasz :mrgreen:trepek pisze:Jakie barany? Ja rozumiem, że ostatnimi czasy byłem zakręcony bo sesja była ale chyba coś mnie ominęło <ok>duo pisze:a kiedy wpadają barany ?
A co do komory to szczerze nie wiem, może jakbym dorwał jakiegoś czerwonego baranka to może bym pomalował
spoko spoko ja czegoś takego w życiu nie zrobie bo raz ze to sie mija z celem dwa ze wygląda jak krowim gównem wysmarowanewujo1 pisze:trepek, duo ciekawy jest bo pewnie kupił paręnaście wiaderek bitexu i baranka żeby wymalować wszystkie komory w samochodach jakie ma <rotfl> i chce wiedzieć jak malować <rotfl2>
nie ma czegoś takiego sa jedynie baranki ktore potem mozna malować .. proszę Cie nie rób wsitrepek pisze:Aaa... o to chodzi <ok> Chciałbym, jak aura za oknem zrobi się bardziej możliwa, wyjąć wykładzinę w Coupe i zobaczysz stan wygłuszenia pod wykładziną. W avancie TDI (nie wiem jak w innych B4) wygłuszenie było od gory pokrytę tak jakby warstwą gumy. Jeśli Coupe by tego nie miało to chętnie przełożę wygłuszenia.duo pisze:ciekaw jestem kiedy komorę wygłuszasz :mrgreen:trepek pisze: Jakie barany? Ja rozumiem, że ostatnimi czasy byłem zakręcony bo sesja była ale chyba coś mnie ominęło <ok>
A co do komory to szczerze nie wiem, może jakbym dorwał jakiegoś czerwonego baranka to może bym pomalował