[90 B3 Coupe 2.3 20V 7A] Problem z obrotami i spalaniem
[90 B3 Coupe 2.3 20V 7A] Problem z obrotami i spalaniem
Witam.
Mam problem z samochodem, mianowicie przy odpalaniu na ciepłym silniku traci on drastycznie obroty, niekiedy zdarza się, że całkowicie zgaśnie, choć przeważnie wraca do normalnych obrotów (900obr/min). Problem nie występuje, gdy silnik jest zimny.
Zmagam się też z drugim problemem, wysokim spalaniem, ok. 15-17l/100km, pomimo tego, że sonda lambda i czujniki stukowe zostały wymienione. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Mam problem z samochodem, mianowicie przy odpalaniu na ciepłym silniku traci on drastycznie obroty, niekiedy zdarza się, że całkowicie zgaśnie, choć przeważnie wraca do normalnych obrotów (900obr/min). Problem nie występuje, gdy silnik jest zimny.
Zmagam się też z drugim problemem, wysokim spalaniem, ok. 15-17l/100km, pomimo tego, że sonda lambda i czujniki stukowe zostały wymienione. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
www.allegro.pl i nic więcej, bo przedrożysz.
[ Dodano: 2012-05-25, 07:18 ]
[ Dodano: 2012-05-25, 07:18 ]
tak, to prawda, mój jest przelany. i trzeba skorygować, prawda Sprinter?i28 pisze:A gdzie tam, Leoś też ma założone czerwone bosche, czyli mają tyle przy 3 barach, a nawet ciut więcej.kresek pisze:Wydajnosc 300cc to przy 4 barach tak?
A przy 3 barach ile bedzie wydajnosci?