[B3 JK] strzelanie w przednich kołach
- MACIEK2103
- Forum Audi 80
[B3 JK] strzelanie w przednich kołach
Witam mam pytanie może ktos juz sie borykał z takim problemem,mianowicie stzela mi coś pod przednią maska w okolicy kół.jest to głuchy dzwiek jakby sprężyny ,ale tylko przy ruszaniu na pełnym skrecie kół musze nadmienić ze wymieniałem poduszki mekpersona niedawno i przeguby, chwile jak byly mrozy był spokój lecz jak odpusciło teraz juz to samo prosze o pomoc jeśli ktoś ma jakies podejrzenia i z góry Dziękuje Pozdrawiam Wszystkich
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 12:05 przez MACIEK2103, łącznie zmieniany 1 raz.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- MACIEK2103
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- LoveShakerz
- Forum Audi 80
Ja miałem coś takiego tylko że z tyłu w bębnie. Wystaraszyłem się że to sprężyna w zawieszeniu mogła pęknąc i strzela przy najechaniu na np. krawężnik bo tak właśnie się działo ... wjechałem na kanał i okzało się ze sprężyny są całe i zdrowe więc przystąpiłem do oględzin wnętrza bębna okazało sie że to wina szczęk które są napręzone za pomocą spręzynki do siebie i ktoś przerobił zamocowanie szczęk do bębna ... powinny być takie małe spręzynki które powodują że szczęki są na miejscu ale niestety byłby tylko śróbki i nakretki no i dlatego podczas hamowania szczęki zmieniały swoje położenie i najechanie na dziurę czy krawężnik powodowało że szczęki bardzo hałaśliwie wracały na swoje miejsce ;x ale już wszystko jest ok bo to naprawiłem
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
siema dokrec sruby przy przegubie osiowym he mi tez tak strzelalo na pelnym skreie lub ruszaniu lud jedzie na wybojach co sie okazalo na przegladzie na szarpakach ze sruby przegubu osiowego byly nie dokrecone na sile i wyrobily sie z tad to strzelanie na pelnym skreie szarpanie i takie tam sprawdz to na poczatku :->