Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Compi Quattro ciąg dalszy [B4 ACE]

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
_CHUDY_
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _CHUDY_ » 22 lut 2012, 21:48

No ja to chyba nie umialbym jezdzic innym samochodem niz Audi 80 :-) chyba sie zakochalem :mrgreen: no a Audiczka ladna :-) iii pokazalbys ten turbo gaz xD

Awatar użytkownika
Error
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Error » 24 lut 2012, 09:22

Panowie odnośnie LPG sekwencji w moim ACE i każdym innym mechanicznym wtrysku to jest tak, że 2 firmy podjęły się wypuszczenia takich instalacji specjalnie pod tego typu silniki. Ja własnie mam instalację Dream i z tego co gazownik mówił to nie czyta ona z wtrysków bo są mechaniczne :P tylko z sondy lambda. Instalacja została zamontowana w 2007 roku i jakoś nie sprawia problemów, wymieniałem tylko filtry gazu i śmiga. Spalanie wygląda tak że bierze gaz i benzynę, żeby KE-Jetronic nie wysechł :) Gazu ok 12l na 100km a Pb jakieś grosze nie sprawdzałem ale raz od czasu trzeba dolać. Gdzieś na forum był temat o Sekwencji w mechanicznym wtrysku, sam byłem ciekaw i kiedyś czytałem, że temat ktoś przerabiał.

P.S
Jak będę miał trochę więcej czasu to wrzucę więcej foto instalacji i dla ciekawych mogę wysłać listę części z jakich to ustrojstwo poskładali.

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 24 lut 2012, 20:34

Error, czyli w teorii instalacja działa na podobnej zasadzie jak w silnikach FSI z bezpośrednim wtryskiem do cylindra. :) Nie głupie, z tym tylko, że w FSI nieopłacalne. Ciekawe jak to wygląda cenowo do zmechola w R5. Oczywiście chodzi o części, bo montaż to jest pikuś.

Awatar użytkownika
Error
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Error » 25 lut 2012, 09:23

spaykee mam fakturę za instalację, która jest w mojej Compi za całość czyli montaż + części na 2600zł. Instalacja była montowana w Elblągu o ile dobrze pamiętam :) Zrobię dzisiaj foto to wrzucę jak to wygląda. Tu gdzie mieszkam to czarna magia dla warsztatów LPG ;-)

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spaykee » 25 lut 2012, 09:30

Error pisze: Tu gdzie mieszkam to czarna magia dla warsztatów LPG ;-)
bo sie nie znają "fachowcy"
Error pisze:Zrobię dzisiaj foto to wrzucę jak to wygląda.
dawaj fotki bo jest troche osób ciekawych
Error pisze:2600zł
tragedii nie ma, ale sam bys to zrobil za 1000 :D papiery to nie problem
ja u siebie na ten przykład nie mam w ogóle tego rozdzielacza i benzyny, wtrysków... jest blos, ludzie mówili, że to nie bedzie chodzić i będzie zimą problem z odpaleniem. Na ich złość pali nawet przy -30 ;)

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 26 lut 2012, 00:50

spaykee pisze:
Error pisze: Tu gdzie mieszkam to czarna magia dla warsztatów LPG ;-)
bo sie nie znają "fachowcy"
Error pisze:Zrobię dzisiaj foto to wrzucę jak to wygląda.
dawaj fotki bo jest troche osób ciekawych
Error pisze:2600zł
tragedii nie ma, ale sam bys to zrobil za 1000 :D papiery to nie problem
ja u siebie na ten przykład nie mam w ogóle tego rozdzielacza i benzyny, wtrysków... jest blos, ludzie mówili, że to nie bedzie chodzić i będzie zimą problem z odpaleniem. Na ich złość pali nawet przy -30 ;)

Spaykee

Ja nie wiem ja Ty to zrobiłes....Spróbowałem tego. Tydzień tak jezdzilem ale spalanie rzedu18-20 litrów.

Gdy próbowałem ujmować dawki gazu na blosie, to auto za kaazdy razem strzelało w przepływke i nie dało się jezdzić ... przy kazdym ruszeniu był strzał...

Może to dlatego ,że mój zgredek waży 1,5 tony ....

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spaykee » 26 lut 2012, 12:55

SzymekB, ja miałem tylko jeden strzał, a o strzałach za chwilę. Zacznijmy od tego jak to wygląda:

Obrazek

Obrazek

A teraz parę faktów:
- ustawiasz na oko zapłon, żeby chodził
- jedziesz do gazownika, żeby wyregulował BLOSa na analizatorze spalin
- jeszcze raz ustawiasz zapłon, <ok>
- ustawiasz wolne na przepustnicy

Tak zrobiłem to ja, i chodzi. Strzał miałem podczas odpalania auta - było wilgotno, źle ustawiony zapłon, niewyregulowany BLOS. Na pierwszym zdjęciu widać sklejoną gumę taśmą <mikolaj> Jest sklejona, bo jeszcze nie doszedłęm z czego jest ta guma, podobno z jakiegoś C2... <urodziny> Później już nigdy nie miałem strzału gazu. Zawsze odpalam z delikatnie wciśniętym pedałem gazu, aby łatwiej zaciągnął do cylindrów gazolinę. Odpala bez problemów. <mikolaj>
Oczywiście rozdzielacza, wtrysków i innych tego typu rzeczy u mnie NIE ma. Sterowania silnikiem, czyjnikami halla czy innych ustrojstw też nie ma, w ogóle.Silnik chodzi na takiej zasadzie, jak chodziły silniki 100 lat temu: jest paliwo, jest prąd, jest sprężanie, jest powietrze, MUSI chodzić. <ok>
A tu masz filmik jak odpalał przy -20 ;) (podobnie odpalał przy -30...)

Error, sory za OT <mikolaj>

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 27 lut 2012, 15:20

Aha.... :mrgreen:

Ja nie znalazłem u nas kolesia który dotknie sie blosa na analizatorze... :-/

Fajnie to masz zrobione ,ale bałem się tak zrobic , bo jak mówie ,próby były nie udane.

NO to jesst to , też sie zabawiam w te całe emulatory inne wynalazki i coraz bardziej mnie to wkurza...

heheh ... tak poniekąd to pierwszy silnik to był silnik na gaz swietlny :mrgreen: :mrgreen:

Error sorki za Ot ale My tutaj cały czas czekamy na fotki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Error
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Error » 29 lut 2012, 11:02

Tutaj macie Panowie całe to zamieszanie w częściach, w porównaniu do kolegi jest tutaj mnóstwo badziewia (tylko po co?), a dla zainteresowanych szyberdachem Webasto kilka fotek jak to wygląda. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 29 lut 2012, 11:05

Co tam planujesz kolego modzić?

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 29 lut 2012, 11:18

Wałki Schricka turbo takie tam normalny wiejski tuning :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 29 lut 2012, 11:21

E to nic ciekawego :lol:

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 29 lut 2012, 11:26

pewno że nic może soczki i USA na tył jak by wpadły to było by wszcząsniecie na forum bbbuuuahahaahaa a i Xsenon jakiś

Awatar użytkownika
Error
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Error » 29 lut 2012, 11:27

Mabrothrax karoserię chcę zostawić w ori bo taka najbardziej mi się podoba, czekam aż kolega Bronek27 odbierze swoją Compi z Quattro serwisu i zobaczę jaki będzie efekt Szczepana na AEB :) Jeżeli będzie mierzalny co do wydatków to możliwe że pójdę w jego ślady. Zastanawiam się jednak czy nie wykorzystać bazy czyli ACE do zrobienia projektu na digifancie plus jakaś dmuchawka. Mam niedaleko taki warsztat co się do niego z pomorza zjeżdżają S2-jki co by trochę ponad 500koni wykrzesać. Pogadam z nimi co się da z tego motorka i jakim kosztem wydusić.

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 29 lut 2012, 11:31

Rozumiem, plany ciekawe. Ja tam bym się nie bawił w robienie tej puszki pełnej gwoździ ale jak kto woli :-) dlatego też u siebie w compi AEB przeszczepiłem. Informuj na bieżąco :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl