[b3] - MTDI czy warto swapa- pierwsze kroki, olej pełny synt
- Fighter001
- Forum Audi 80
Fighter001 https://audi80.pl/19-tdi-1z-mtdi-pop ... ht=#629256
co do podpór silnika knychu11 miał fotki moich , a jak on to wykonał
co do podpór silnika knychu11 miał fotki moich , a jak on to wykonał
mTDI
Podłączę się pod temat. Miałem ostatnio problem z nastawnikiem potencjometrycznym w swojej audiczce. Naprawiłem ale wiem że problem powróci. Zastanawiam się nad przejściem na pompę mechaniczną oraz nad usunięciem turbo gdyż przez nie bierze mi olej. Moje pytanie dotyczy możliwości odłączenia takowego turbo tak żeby było ok- czy muszę zastosować nowy kolektor wydechowy i ssacy od innego modelu 1.9D (jakiego?) czy wystarczy że zaślepię jakoś miejsce po turbo i będzie to działać? nie zależy mi na rewelacyjnych osiągach tylko na bezawaryjnej eksploatacji i niskim spalaniu. Pompa od AAZ czyli audi 80 1.9 TD się podobno nadaję ale podobno lepiej wymienić głowiczkę tłokorozdzielacza z obecnej pompy- czy to prawda? jak myslicie? a co z wtryskami? czy mogą pozostać te co mam obecnie czy szukać od AFNa? czy możecie wymienić rzeczy które muszę zrobić żeby moje audi 80 92r na Boschu przerobić jak najtaniej na pompe na linkę? co muszę dokupić? a co mogę usunąć z obecnego osprzętu? Z góry dzięki za informację
SPRZEDAM:
-silnik 1Z od golfa 96r
-skrzynia z półośkami i przegubami
-wybierak skrzyni biegów
-tylna belka z bębnami
-ECU
-przepływomierz
-nagrzewnica
-wiele innych części
tel. 505155937
SPRZEDAM:
-silnik 1Z od golfa 96r
-skrzynia z półośkami i przegubami
-wybierak skrzyni biegów
-tylna belka z bębnami
-ECU
-przepływomierz
-nagrzewnica
-wiele innych części
tel. 505155937
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Kolektor jak i pierwsza część wydechu musi być zmieniona. Oczywiście możesz dospawać jakąś redukcję z kolankiem do obecnego kolektora i wydechu.Zuldan pisze:czy muszę zastosować nowy kolektor wydechowy i ssacy od innego modelu 1.9D (jakiego?)
Szukaj rzeczy od 1Y z audi 80 b3.
Jako baza do modów.Zuldan pisze:Pompa od AAZ czyli audi 80 1.9 TD się podobno nadaję
Tak, głowiczkę z tłoczkiem, falą i sprężynami przekładasz do korpusu pompy AAZ. Pasuje również dozownik zmodzić.Zuldan pisze:ale podobno lepiej wymienić głowiczkę tłokorozdzielacza z obecnej pompy- czy to prawda?
Tak.Zuldan pisze: czy mogą pozostać te co mam obecnie
Do gołej pompy z AAZ i bez turba zabieg bezcelowy. Nic nie da poza pustką w kieszeni.Zuldan pisze:czy szukać od AFNa?
- zrobić coś z kolektorem wydechowymZuldan pisze:czy możecie wymienić rzeczy które muszę zrobić żeby moje audi 80 92r na Boschu przerobić jak najtaniej na pompe na linkę?
- zaślepić zasilanie oleju turbiny
- kupić linkę i połączyć ją z pedałem gazu bądź kupić pedał gazu "na linkę"
- wywalić kompa i większośc elektryki, łącznie z przepływką
- kupić pompę AAZ
mTDI
Dzięki kolego za podpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie- jakie mody można zrobić na tej pompie od AAZta? Możesz podesłać mi jakiś link to moda? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Zabieram się za kompletowanie gratów na przekładkę. Pozdrawiam