Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 20V 7A] Jakie dystanse?

Marcin50053
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin50053 » 05 mar 2012, 00:25

ATLAS Cabrio masz piękne ale jak dla mnie za duża gleba :D
myślę, że dystans 20mm będzie ok. Odezwę się jak ogarnę temat obniżenia tyłu i przedniego dystansu. Dzięki za porady wszystkim

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 05 mar 2012, 07:20

hubertm pisze:Pamiętam Twoje cabrio..,-rozmawialiśmy kiedyś do późna w nocy w lato zeszłego roku przed domem moich rodziców,-przyjechałeś po zderzak tylny dla kogoś...

Zgadzam sie..,-tylko zobacz jak Ty masz pięknie naciągnietą opone..,-tworzy na feldze kąt jakies 45 stopni i dzięki temu jest miejsce na skok amortyzatora (a u kolegi Marcin50053 opona będzie w linni prostej razem z felgą...) zarówno na 8'' feldze zimowej i oponie 205/45 (a to o pół cala szerzej i teoretycznie 1cm węższa opona) jak i na 9'' i 215/35..,-a tutaj to już o 1.5'' cala szersza felga i opona takiej samej szerokości jak u kolegi Marcin50053 o niższym nawet profilu bo 35..,-czyli naciąg jeszcze ładniejszy=> kąt opony jaki tworzy na feldze... .Poza tym Ty masz z tego co pamiętam gwintowane zawieszenie-czyli w przeogromnej większości najtwardsze z twardych-a to już w ogóle zmienia postać rzeczy...Bo z gwintem można bawić się we wszystko...
Pozdrawiam.
Cześć, ja też pamiętam ale nie masz wstawionej miniatury swojego cabrio i nie poznałem się :) owszem, o zderzak poprosił mnie ktoś z forum, a potem miesiącami nie mogłem się doprosić by go odebrał, czy też oddał mi hajs :) ale po około pół roku temat w końcu został zamknięty... Może zaproponuj koledze jakieś dystanse z piwnicy :) pamiętam, że kilka szerokości miałeś.

A mi się jednak zdaje, że dystans 20mm będzie ok nawet na zwykłym zawiasie, a kolega ma chyba gwint (pisał iż będzie kręcił) więc nie widzę strachu :)

Marcin50053, ja w tym sezonie opuszczam audi jeszcze trochę i koła daję bardziej na zewnątrz, ale przy tym większy naciąg bo je poszerzyłem. Twoja ma nisko przód, co masz za zawieszenie?

Marcin50053
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin50053 » 05 mar 2012, 11:44

ATLAS szczerze nie wiem jakiej firmy itd
kupiłem już tak obniżoną.
Przód dobrze siedzi, zadowalająco ale tył musze opuścić dosyć dużo do gleby.
Na tyle mam amortyzatory tzw ''TALERZYKOWE'' wystarczy podobno jakąś śrubką przy amorze skręcić i idzie w dół.
PS
jak masz kogoś co ma do sprzedania aluminiowe dystanse 20mm to pisz na PW lub w tym temacie

Co do zawieszenia dodam, że mam żólte amorki i czerwone sprężyny na progresie pozdrawiam

Awatar użytkownika
hubertm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hubertm » 05 mar 2012, 17:59

Cześć, ja też pamiętam ale nie masz wstawionej miniatury swojego cabrio i nie poznałem się :) owszem, o zderzak poprosił mnie ktoś z forum, a potem miesiącami nie mogłem się doprosić by go odebrał, czy też oddał mi hajs :) ale po około pół roku temat w końcu został zamknięty... Może zaproponuj koledze jakieś dystanse z piwnicy :) pamiętam, że kilka szerokości miałeś.

A mi się jednak zdaje, że dystans 20mm będzie ok nawet na zwykłym zawiasie, a kolega ma chyba gwint (pisał iż będzie kręcił) więc nie widzę strachu :)

Marcin50053, ja w tym sezonie opuszczam audi jeszcze trochę i koła daję bardziej na zewnątrz, ale przy tym większy naciąg bo je poszerzyłem. Twoja ma nisko przód, co masz za zawieszenie?[/quote]

Aż nie wiem co powiedzieć,-nic tylko komuś wyświadczyć przysługę..,-nie ma jak "wdzięczność"...
Dystanse trzymam w razie jakiś zmian z kołami..-niech leżą i czekają. :-)
Mam trzy nadkola przednie..,-dwa lewe i jedno prawe,-oryg Audi w super stanie do Cabrio/Coupe i jedno lewe mogę tanio sprzedać...Nic więcej już zbednego nie mam...
Tak, 20mm dystans powinien być odpowiedni.

Pozdrawiam.

Marcin50053
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin50053 » 08 mar 2012, 15:33

Dzisiaj zmierzyłem odległość od opony do progu
Wyszło mi 30mm na równi z nadkolem
czyli mam szukać dystansów o szerokości 30mm? czy 20mm wystarczy jak to będzie wyglądać?

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 08 mar 2012, 21:25

Zależy czego oczekujesz :-) Zawsze z tych 30mm możesz zrobić mniej w razie potrzeby, na odwrót raczej nie bardzo :) ja proponuje właśnie 30mm i wtedy ewentualnie toczyć je do efektu jaki oczekujesz ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl