ATLAS Cabrio masz piękne ale jak dla mnie za duża gleba
myślę, że dystans 20mm będzie ok. Odezwę się jak ogarnę temat obniżenia tyłu i przedniego dystansu. Dzięki za porady wszystkim
[2.3 20V 7A] Jakie dystanse?
Cześć, ja też pamiętam ale nie masz wstawionej miniatury swojego cabrio i nie poznałem się owszem, o zderzak poprosił mnie ktoś z forum, a potem miesiącami nie mogłem się doprosić by go odebrał, czy też oddał mi hajs ale po około pół roku temat w końcu został zamknięty... Może zaproponuj koledze jakieś dystanse z piwnicy pamiętam, że kilka szerokości miałeś.hubertm pisze:Pamiętam Twoje cabrio..,-rozmawialiśmy kiedyś do późna w nocy w lato zeszłego roku przed domem moich rodziców,-przyjechałeś po zderzak tylny dla kogoś...
Zgadzam sie..,-tylko zobacz jak Ty masz pięknie naciągnietą opone..,-tworzy na feldze kąt jakies 45 stopni i dzięki temu jest miejsce na skok amortyzatora (a u kolegi Marcin50053 opona będzie w linni prostej razem z felgą...) zarówno na 8'' feldze zimowej i oponie 205/45 (a to o pół cala szerzej i teoretycznie 1cm węższa opona) jak i na 9'' i 215/35..,-a tutaj to już o 1.5'' cala szersza felga i opona takiej samej szerokości jak u kolegi Marcin50053 o niższym nawet profilu bo 35..,-czyli naciąg jeszcze ładniejszy=> kąt opony jaki tworzy na feldze... .Poza tym Ty masz z tego co pamiętam gwintowane zawieszenie-czyli w przeogromnej większości najtwardsze z twardych-a to już w ogóle zmienia postać rzeczy...Bo z gwintem można bawić się we wszystko...
Pozdrawiam.
A mi się jednak zdaje, że dystans 20mm będzie ok nawet na zwykłym zawiasie, a kolega ma chyba gwint (pisał iż będzie kręcił) więc nie widzę strachu
Marcin50053, ja w tym sezonie opuszczam audi jeszcze trochę i koła daję bardziej na zewnątrz, ale przy tym większy naciąg bo je poszerzyłem. Twoja ma nisko przód, co masz za zawieszenie?
-
- Forum Audi 80
ATLAS szczerze nie wiem jakiej firmy itd
kupiłem już tak obniżoną.
Przód dobrze siedzi, zadowalająco ale tył musze opuścić dosyć dużo do gleby.
Na tyle mam amortyzatory tzw ''TALERZYKOWE'' wystarczy podobno jakąś śrubką przy amorze skręcić i idzie w dół.
PS
jak masz kogoś co ma do sprzedania aluminiowe dystanse 20mm to pisz na PW lub w tym temacie
Co do zawieszenia dodam, że mam żólte amorki i czerwone sprężyny na progresie pozdrawiam
kupiłem już tak obniżoną.
Przód dobrze siedzi, zadowalająco ale tył musze opuścić dosyć dużo do gleby.
Na tyle mam amortyzatory tzw ''TALERZYKOWE'' wystarczy podobno jakąś śrubką przy amorze skręcić i idzie w dół.
PS
jak masz kogoś co ma do sprzedania aluminiowe dystanse 20mm to pisz na PW lub w tym temacie
Co do zawieszenia dodam, że mam żólte amorki i czerwone sprężyny na progresie pozdrawiam
Cześć, ja też pamiętam ale nie masz wstawionej miniatury swojego cabrio i nie poznałem się owszem, o zderzak poprosił mnie ktoś z forum, a potem miesiącami nie mogłem się doprosić by go odebrał, czy też oddał mi hajs ale po około pół roku temat w końcu został zamknięty... Może zaproponuj koledze jakieś dystanse z piwnicy pamiętam, że kilka szerokości miałeś.
A mi się jednak zdaje, że dystans 20mm będzie ok nawet na zwykłym zawiasie, a kolega ma chyba gwint (pisał iż będzie kręcił) więc nie widzę strachu
Marcin50053, ja w tym sezonie opuszczam audi jeszcze trochę i koła daję bardziej na zewnątrz, ale przy tym większy naciąg bo je poszerzyłem. Twoja ma nisko przód, co masz za zawieszenie?[/quote]
Aż nie wiem co powiedzieć,-nic tylko komuś wyświadczyć przysługę..,-nie ma jak "wdzięczność"...
Dystanse trzymam w razie jakiś zmian z kołami..-niech leżą i czekają.
Mam trzy nadkola przednie..,-dwa lewe i jedno prawe,-oryg Audi w super stanie do Cabrio/Coupe i jedno lewe mogę tanio sprzedać...Nic więcej już zbednego nie mam...
Tak, 20mm dystans powinien być odpowiedni.
Pozdrawiam.
Marcin50053, ja w tym sezonie opuszczam audi jeszcze trochę i koła daję bardziej na zewnątrz, ale przy tym większy naciąg bo je poszerzyłem. Twoja ma nisko przód, co masz za zawieszenie?[/quote]
Aż nie wiem co powiedzieć,-nic tylko komuś wyświadczyć przysługę..,-nie ma jak "wdzięczność"...
Dystanse trzymam w razie jakiś zmian z kołami..-niech leżą i czekają.
Mam trzy nadkola przednie..,-dwa lewe i jedno prawe,-oryg Audi w super stanie do Cabrio/Coupe i jedno lewe mogę tanio sprzedać...Nic więcej już zbednego nie mam...
Tak, 20mm dystans powinien być odpowiedni.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80