[ B3 1.8] Wężyk podciśnieniowy od kolektora ssącego
[ B3 1.8] Wężyk podciśnieniowy od kolektora ssącego
Mam taki problem zauważyłem że wężyk który jest podłączony do kolektora ssącego idzie w kierunku serwa i nie jest podłączony do niczego wie ktoś gdzie to podłączyć
Szukałem wszedzie ściągnąłem serwisy i nic nie znalazłem
Szukałem wszedzie ściągnąłem serwisy i nic nie znalazłem
Serwo w silnikach benzynowych musi być podłączone do kolektora ssącego, bo w innym wypadku hamulce nie miałyby wspomagania.
A u Ciebie hamulce dobrze działają?
Samochód działa poprawnie?
Taki wężyk może także prowadzić do układu pochłaniania par paliwa w zbiorniku, lub do jakiegoś elektrozaworu np. EGR.
A u Ciebie hamulce dobrze działają?
Samochód działa poprawnie?
Taki wężyk może także prowadzić do układu pochłaniania par paliwa w zbiorniku, lub do jakiegoś elektrozaworu np. EGR.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
może jakieś fotki zapodaj będzie łatwiejJonyP pisze:Coś jakoś źle to wytłumaczyłem do kolektora ssącego jest podłączony bardzo cieńki wężyk i nie jest do niczego podłączony idzie w kierunku kierowcy (a tak naprawdę niewiedomo gdzie idzie może ktoś go tam skierował ) ????? i nie wiem gdzie go podłączyć ?
Z tego co ja kojarzę to taki cienki wężyk może jeszcze iść do filtra powietrza i regulatora ciśnienia paliwa, ale w okolicy serwa to go na pewno nie ma, tylko jest przy listwie wtryskowej.
Więcej pomysłów nie mam, może to jakiś dodatkowy wężyk, np. do instalacji gazowej.
Jeśli luźno leży to zaślep jego końcówkę aby brudnego powietrza nie zaciągał.
Może któryś z kolegów posiadający taki silnik zaraz się wypowie.
Pozdrawiam
Więcej pomysłów nie mam, może to jakiś dodatkowy wężyk, np. do instalacji gazowej.
Jeśli luźno leży to zaślep jego końcówkę aby brudnego powietrza nie zaciągał.
Może któryś z kolegów posiadający taki silnik zaraz się wypowie.
Pozdrawiam
może bym sie z Tobą zgodził ale przecież na początku był bez gazu a w kolektorze raczej (z podkreśleniem raczej) ten kawałek rurki + gumowy wężyk +plastikowy wężyk był :roll: fakt że ktoś pisał że mógł być podłączony do filtra powietrza czyli bardzo blisko a wężyk(plastikowy) jest dosyć długi
To dopiero rebus <osohozi>
Ma może ktoś schemat do takich silników czyli podłączenia wężyków ?
[ Dodano: 2012-03-07, 19:03 ]
Parownik ma taką rurkę może to tam ten wężyk podłączyć ?
To dopiero rebus <osohozi>
Ma może ktoś schemat do takich silników czyli podłączenia wężyków ?
[ Dodano: 2012-03-07, 19:03 ]
Parownik ma taką rurkę może to tam ten wężyk podłączyć ?