Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] Audio w cabrio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mgruszecki » 06 mar 2012, 16:58

No i bajer !!!!!!!!!! <ok> Myslalem, ze bedzie chcial za niego wiecej, bo to byla licytacja a to, ze podpowiedzilalem Ci, ze na glupa zapytaj czy cos spusci to byla jedna z glupszych akcji dzieki ktorym mozna cos kupic za pol darmo lub czasem w duzo lepszej cenie ;P

Oj bedziesz z niego zadowolony, jak to poskladasz wsio w kupe to bedziesz mnie musial przy okazji wpuscic na 15 minut do auta i dac posluchac ze 3 razy It;s No good - Depeche mode, to moj ulubiony testowy kawalek, uwielbiam cieszyc nim ucho w dobrej konfiguracji sprzetowej bo slychac w nim detale ktorych normalnie nie slychac ;]

ps. Jesli chodzi o okazje, ja kupilem wczoraj do mojego NG obudowe filtra i gume dolotowa za 50zl <ok> <ok> <ok> Guma 4 miesiace temu kupiona w serwisie za prawie 4 stowki :D To tez bylo na glupa... Ile dasz? mowie na liter, przepitke i puszke sledzi i chipsy. Mowi - OK. I tak wyszlo LOL ;)

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 06 mar 2012, 20:59

Dzięki wielkie za znalezienie aukcji <ok> wielokrotnie komuś pomogłem na forum, ale sam jakoś nie miałem okazji pytać i prosić o pomoc :) aż tu nagle nie oczekiwanie car audio zagości w moim cabrio :)

DM, testowałem nie raz w domu, i osobiście najbardziej lubię Policy Of Truth i Enjoy The Silence, Strangelove. Najwyższa pora pobrać we flacu i wypalić na cd audio ;]

Posłuchamy na jakimś zlociku, najlepiej się słucha po % <piwo>

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 06 mar 2012, 22:13

te kawałki co napisałeś są fajne do odsłuchu :D ale dobrze się odbiera też
Gary Moore - Still Got The Blues
Aerosmith - Cryin'
Dave Stewart feat. Candy Dulfer - Lily was here
a to Black - Wonderful Life wręcz wymiata :D

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mgruszecki » 06 mar 2012, 22:39

Jesli chodzi o odsluch testowy, ja polecam 5-krazek z serii Focal JMLab Demo Disc, jest cala seria (5cd) do znalezienia w necie w roznych postaciach, jako obraz, wav, mpc (dla dobrych klikaczy 5 minut szukania). Mowie cd nr 5 bo sa na nim swietne 3 tracki: 10,11,12.

Focal JMLab Demo Disc 5 - 10 - Focal-Spirit of The Sound - Get me home.wav
Focal JMLab Demo Disc 5 - 11 - Focal-Spirit of The Sound - The day.wav
Focal JMLab Demo Disc 5 - 12 - Focal-Spirit of The Sound - Fast Lane.wav

na sztuki pewnie tez sie da znalezc ;p

[ Dodano: 2012-03-06, 22:54 ]
ATLAS, zainspirowales mnie dzialaniem <ok> Jutro sprobuje sie pobawic bagaznikiem jak pisalem wczesniej, mam mdf;u pod dostatkiem, magicznego wiekowego hertz'a hs250 ktorego dostalem za darmoche upalonego, poczym naprawilem i hulajacy jak nowy lezy i sie kurzy, oblicze tunel na narty i wykorzystam go jako bass-reflex, moze sprobuje mu zrobic bandpass, nie wiem. Wazne, ze mam wene i wizje :D Moze uda mi sie wymodzic jakis "madry" patent na mily pomruk bumbum'owy w cabrio??

[ Dodano: 2012-03-06, 22:55 ]
Nie jutro, ubieram sie i ide <ok>

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 06 mar 2012, 23:12

mgruszecki, ja również mam motywację! Zatem musimy działać nad cabriosami, by nie tylko dobrze wyglądały <ok>

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mgruszecki » 17 mar 2012, 00:29

ATLAS, jak tam prace ??

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 17 mar 2012, 08:59

mgruszecki pisze:ATLAS, jak tam prace ??
Póki co stwierdziłem, że wzmacniacz za duży, by do zmieścić gdzie indziej niż w bagażniku... a w związku z tym ubzdurałem sobie jakąś zabudowę i tak jakoś więcej myślę niż robię. Ale dziś będę działał w tej kwestii.

A Ty coś robisz?

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mgruszecki » 17 mar 2012, 10:20

Ta robie, dobre wrazenie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale pogoda naklania do dzialania wiec... czas cos grzebnac ;)

Igorro
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Igorro » 22 mar 2012, 22:35

mgruszecki pisze:Zwrotka samorobka? Bo ani przed utlanianiem nie zabezpieczona ;)

Maty to muisz przemyslec dobrze jak kupic, nie pamietam ile wyszlo u mnie tego ustrojstwa... napewno zuzylem 2 psikacze (bo zawsze biore po psikaczu na drzwi), pianek mialem 10 bo tyle z odsysku mi zostalo, czyli po 5 na drzwi , mat z filcem chyba 4 (po 2 na drzwi ale to kawalki 50x50) a zwyklej w plastrach 25x50... chyba 8-10 na drzwi powinno wyjsc, do tego w trudnych miejsach mata dekarska ze sreberkiem, czasem 2 warstwy. Oczywiscie musisz okleic tez blache zewnetrzna drzwi - nie zapomnij ;p Oczywiscie, w salonie CA wcisna CI dynamata ale ja sie nie wypowiem na ten temat, ACTA czuwa ;]

Jak nakleisz tego ustrojstwa moga opasc CI deko drzwi, ale nie przerazaj sie tym :D podciagniesz deko do gory na zawiazach i bedzie jak wczesniej :D Niestety po kilka ladnych kg CI przybedzie na skrzydlo.

Co do MID'ow nie wkladalbym ich w podszybie, beda graly w szybe, nie spotkaja sie po srodku w czym sek wlasnie... Tu masz przyklad, zrob tak jak CI pokazalem na fotkach - 2 pieczenie na jednym ogniu. Bedziesz mial "ksiazkowo", jak na scenie.

Obrazek
Obrazek

Mozesz zrobic na dole MID, nad nim tweet, nie obok tak jak na tych fotkach - nie moglem znalesc takiej gdzie jest 1 nad drugim, oczywiscie tak po ukosie jak idzie slupek. Cos jak na drugiej fotce, tylko nad midem syczek.

Ten wzmacniacz wyrzuc, bo on nie wie co to jakosc, to jest kaszanka do umcy umcy albo i nawet nie bo to mocy niewiele ma. Ten zestaw PB slyszalem kilkakrotnie, ostatnio w rzeszowie na mistrzostwach podkarpacia CA i powiem CI, ze naprawde jest bardzo przyjemny, osobiscie choc nie lubie PB, to jest w moim guscie. Wzmacniacza poszukamy do tego zestawu, najpier zajmij sie konstrukcja slupkow pod MID i TWEETER. Zrob tak jak CI pokazalem na fotkach. Wzmacniacz CI jakis do tego wybiore, zeby to "gadalo" ze soba razem. Tego Blaupnkta sobie zostaw do suba, a do przedniego zestawu zalozysz 2 kanalowke i zamontujesz ja z przodu.

Nie odbierz tego za rozkac, chce poradzic tak, zeby bylo jak najlepiej.

Polecam jeszcze zestaw mlodego majsterkowicza do takich prac, robi sie lepiej ;] Tu klientowi robilem drzwi w a4 b5, nie dal sie namowic na 165mm wiec dostal 130 helix'a, bylo deko rezania bo tam puste drzwi, robilem stelaz stalowy, do niego dopiero dystans mdf i na wierzch mata, nastepnie na ta mate mata z filcem, do srodka psikacz i oczywiscie pod tapicerke pianki, zeby nie daj boze nie pierdla tudziez zatrzeszczala ;]

Pomimo, ze bylo do 130mm powiem szczerze, ze bylem w szoku ;]

[url=http://images40.fotosik.pl/1400/5ffb1968c9cc5df2m.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images38.fotosik.pl/1399/def44ce0b95b1fccm.jpg]Obrazek[/URL]

PS. zestaw mlodego majsterkowicza wedle upodoban kubkow smakowych ;P I nie rob po nocach bo pizzy nie dowoza <piwo>
Ja mam u siebie DLSy Iridium 6.3 i nie dało rady wsadzić Midów w słupek, bo kąt słupków jest zbyt duży i są za wąskie. Przymiarki skończyły się na tym że wyglądało by to tragicznie, takie wielkie balony Midy, Tweeter był by za wysoko i za blisko głowy. Skończyłem na zamontowaniu tylko tweeterów.

Awatar użytkownika
Dorianek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dorianek » 23 mar 2012, 22:33

Mam pomysł, co myślicie o wsadzeniu dwóch głośników niskotonowych po bokach w bagazniku ? Zrobić odpowiednia skrzynki pasujące we wnęki bagażnika, by nie kolidowało z klapa od koła zapasowego. Oczywiscie z płyty mdf 0.6-1cm max. + wygłuszenie z pianki wygłuszeniowej do tego
głośniki 2x STX GDN-17-200-8-SW. Wzmacniacz podwiesic na "suficie" bagażnika, Obić ładnym materiałem podobnym do materiału z bagażnika i wydaje mi się że może być ciekawie :-)

Litraż skrzyń będzie idealny do tych głośników bo te STX'y minimalny litraż który potrzebują to około 5 L, a w tych wnętkach jest grubo ponad 15 :)) Do tego zestroic na 35 Hz i bedzie malinka :-)

Co o tym sądzicie ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
audki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi Cabrio] Jakie głośniki

Post autor: audki » 29 mar 2012, 20:53

Witam kolegów mam pytanko. Chciałem zmienić głośniki u siebie w cabrio, stąd moje pytanie? co wybrać na przód i na tył mam radio i chyba jest 4x53 W . Chcialbym aby to bylo jakos slychac w miare oki. Co mam wybrac na przod a co na tył??

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 30 mar 2012, 18:31

chciałem napisać iż temat już nie raz się takowy pojawił no ale ok żadne radio nie ma takiej mocy 4x53 ale to też nie ważne podaj do jakiej kwoty cie interesują rozumiem że przód 10siątki tył 13nastki ?

Awatar użytkownika
HoJoS
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: HoJoS » 30 mar 2012, 21:42

mezik0 pisze:chciałem napisać iż temat już nie raz się takowy pojawił no ale ok żadne radio nie ma takiej mocy 4x53 ale to też nie ważne podaj do jakiej kwoty cie interesują rozumiem że przód 10siątki tył 13nastki ?
to i ja sie podpinam tak na przód 10 chce jakies zeby grało w miare do 120zł a na tył 13 tez podobna kwota :)

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 31 mar 2012, 10:04

Polecam na przód 10cm Hertz DCX-100.
Obrazek

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 31 mar 2012, 16:46

ja polecam to samo co Atlas a na tył ta sama firma tyle że 13nastyki pod radio do zwykłego słuchania wystarczy napewno no chyba że chcesz panele drzwiowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl