mgruszecki pisze:Zwrotka samorobka? Bo ani przed utlanianiem nie zabezpieczona
Maty to muisz przemyslec dobrze jak kupic, nie pamietam ile wyszlo u mnie tego ustrojstwa... napewno zuzylem 2 psikacze (bo zawsze biore po psikaczu na drzwi), pianek mialem 10 bo tyle z odsysku mi zostalo, czyli po 5 na drzwi , mat z filcem chyba 4 (po 2 na drzwi ale to kawalki 50x50) a zwyklej w plastrach 25x50... chyba 8-10 na drzwi powinno wyjsc, do tego w trudnych miejsach mata dekarska ze sreberkiem, czasem 2 warstwy. Oczywiscie musisz okleic tez blache zewnetrzna drzwi - nie zapomnij ;p Oczywiscie, w salonie CA wcisna CI dynamata ale ja sie nie wypowiem na ten temat, ACTA czuwa ;]
Jak nakleisz tego ustrojstwa moga opasc CI deko drzwi, ale nie przerazaj sie tym

podciagniesz deko do gory na zawiazach i bedzie jak wczesniej

Niestety po kilka ladnych kg CI przybedzie na skrzydlo.
Co do MID'ow nie wkladalbym ich w podszybie, beda graly w szybe, nie spotkaja sie po srodku w czym sek wlasnie... Tu masz przyklad, zrob tak jak CI pokazalem na fotkach - 2 pieczenie na jednym ogniu. Bedziesz mial "ksiazkowo", jak na scenie.
Obrazek
Obrazek
Mozesz zrobic na dole MID, nad nim tweet, nie obok tak jak na tych fotkach - nie moglem znalesc takiej gdzie jest 1 nad drugim, oczywiscie tak po ukosie jak idzie slupek. Cos jak na drugiej fotce, tylko nad midem syczek.
Ten wzmacniacz wyrzuc, bo on nie wie co to jakosc, to jest kaszanka do umcy umcy albo i nawet nie bo to mocy niewiele ma. Ten zestaw PB slyszalem kilkakrotnie, ostatnio w rzeszowie na mistrzostwach podkarpacia CA i powiem CI, ze naprawde jest bardzo przyjemny, osobiscie choc nie lubie PB, to jest w moim guscie. Wzmacniacza poszukamy do tego zestawu, najpier zajmij sie konstrukcja slupkow pod MID i TWEETER. Zrob tak jak CI pokazalem na fotkach. Wzmacniacz CI jakis do tego wybiore, zeby to "gadalo" ze soba razem. Tego Blaupnkta sobie zostaw do suba, a do przedniego zestawu zalozysz 2 kanalowke i zamontujesz ja z przodu.
Nie odbierz tego za rozkac, chce poradzic tak, zeby bylo jak najlepiej.
Polecam jeszcze zestaw mlodego majsterkowicza do takich prac, robi sie lepiej ;] Tu klientowi robilem drzwi w a4 b5, nie dal sie namowic na 165mm wiec dostal 130 helix'a, bylo deko rezania bo tam puste drzwi, robilem stelaz stalowy, do niego dopiero dystans mdf i na wierzch mata, nastepnie na ta mate mata z filcem, do srodka psikacz i oczywiscie pod tapicerke pianki, zeby nie daj boze nie pierdla tudziez zatrzeszczala ;]
Pomimo, ze bylo do 130mm powiem szczerze, ze bylem w szoku ;]
[url=http://images40.fotosik.pl/1400/5ffb1968c9cc5df2m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images38.fotosik.pl/1399/def44ce0b95b1fccm.jpg]Obrazek[/URL]
PS. zestaw mlodego majsterkowicza wedle upodoban kubkow smakowych ;P I nie rob po nocach bo pizzy nie dowoza