Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9TDI 1z] Wymiana pompy,jaka zamówic?

ODPOWIEDZ
gregor915
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1.9TDI 1z] Wymiana pompy,jaka zamówic?

Post autor: gregor915 » 07 mar 2012, 16:56

Witam,
moj problem polega na tym ze mam zepsuta pompe wtryskowa i chce ja wymienic,posiadam audi 80 z 1994 roku 1.9tdi 90km silnik 1z z przepływka na boschu i mam do wszystkich pytanie poniewaz napotkalem w necie rozne oznaczenia i chyba tez marki pomp no i od tego nie mam pojecia ktora bedzie odpowiednia prosze o rade.
Z góry dzieki

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 07 mar 2012, 17:47

pompa wtryskowa Bosch vp37 z nastawnikiem potencjometrycznym z górnym przelewem.
Jak padł Ci nastawnik to drugiej pompy nie trzeba, tylko sam nastawnik, a trafic na dobry to ciezko bedzie bo najmłodszy jest z 94 roku, wiec tez nie wiadomo ile pochodzi. Zamiast bawic sie w szukanie nastawnikow to proponuje przekładke zrobic i koniec problemów bedzie, ewentualnie później czyszczenie nastawnika i zyskujesz przy tym pełną diagnostyke auta :mrgreen:

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 07 mar 2012, 19:32

gregor915 pisze:moj problem polega na tym ze mam zepsuta pompe wtryskowa i chce ja wymienic,
Krzysiek 84 pisze:Jak padł Ci nastawnik to drugiej pompy nie trzeba, tylko sam nastawnik, a trafic na dobry to ciezko bedzie bo najmłodszy jest z 94 roku, wiec tez nie wiadomo ile pochodzi. Zamiast bawic sie w szukanie nastawnikow to proponuje przekładke zrobic i koniec problemów bedzie, ewentualnie później czyszczenie nastawnika i zyskujesz przy tym pełną diagnostyke auta :mrgreen:
Dokładnie .Nic dodać ,nic ująć ...a o znalezieniu pompy wtryskowej z pewnym i 100% sprawnym nastawniku potencjometrycznym ,zapomnij :-P ,taka dobra rada starszego kolegi ,zaoszczędzisz dzieki niej pieniądze i nerwy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl