[80 b4 ABT] Piszczący pasek.
[80 b4 ABT] Piszczący pasek.
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu zauważyłem ze z rana gdy odpalam auto zaczyna piszczeć pasek od alternatora- dodam sprawdzałem naciąg i jest dość napięty, czy taki pasek kwalifikuje się już do wymiany? dodam ze na tym przejechałem 120tyś km.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wiesz co może możesz wymienić ale jeśli nie jest wytarty i popękany to nie wiem czy jest sens. Jak robiłem remont u siebie wymieniałem oba paski na gatesa i niestety piszczy chyba ten od wspomagania ( tylko jak się wjedzie w wodę) a przeciesz jest nowy i powinno być ok. Guma nie jest taka jak na starym pasku bo jest bardziej twarda ( może podróbka?). Zaoferowali mi w sklepie jakiś środek do spryskania paska ponoć jest dobry- ja tego nie kupiłem. Ale skoro nie wiesz w ogóle jak się do tego zabrać to może zaryzykuj i kup ten "psiuczek" no chyba że stary jest już bardzo zniszczony.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie polecam paskow gatesa pisza wyciagaja sie ... tragedia juz w kilku autach mnie zawiodly dzisiaj wlasnie kupowalem paski boscha alternatora 18 zl pompy wody i wspomagania 15 zl a klimy chyba 13. Ile mozna na tym zaosczedzic ? 3.50 zl ?
po za tym powinno sie co jakis czas wymienic koszt nie jest duzy a wymiana dziecinnie prosta
po za tym powinno sie co jakis czas wymienic koszt nie jest duzy a wymiana dziecinnie prosta
Ostatnio zmieniony 07 mar 2012, 21:11 przez kroliqster, łącznie zmieniany 1 raz.