Czerwone Audi Coupe TDI - Stłuczka / str 46
czyli np kanału 01 czy 03 już nie zlugujesz?
jeśli tak to z tego co wiem jeszcze nie ma korekcji na poszczególne cylindry. to by znaczyło że można w łatwy sposób podebrać takie cóś do 2.5TDI. wtedy mamy idealnie wysterowany kąt wtrysku, inaczej w M-TDI mamy tylko lepiej lub gorzej,
w pewnych zakresach bedzie lepiej niż na elektronicznej pompie ale traktując cały zakres nie będzie to idealne wysterowanie, kąta wtrysku.
choć nie powiem że u mnie trzeba deliktanie powiększyć zakres regulacji statycznego kąta wtrysku.
chyba trzeba będzie dorobić koło na fasolki na wałek rozrządu.
jeśli tak to z tego co wiem jeszcze nie ma korekcji na poszczególne cylindry. to by znaczyło że można w łatwy sposób podebrać takie cóś do 2.5TDI. wtedy mamy idealnie wysterowany kąt wtrysku, inaczej w M-TDI mamy tylko lepiej lub gorzej,
w pewnych zakresach bedzie lepiej niż na elektronicznej pompie ale traktując cały zakres nie będzie to idealne wysterowanie, kąta wtrysku.
choć nie powiem że u mnie trzeba deliktanie powiększyć zakres regulacji statycznego kąta wtrysku.
chyba trzeba będzie dorobić koło na fasolki na wałek rozrządu.
- karolas123
- Forum Audi 80
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Po rozwaleniu tłokorozdzielacza podczas składania pompy z nastawnikiem indukcyjnym (do tej pory zastanawiam się jak do tego doszło) natrafiła się okazja by kupić tłoczek z głowiczką od AFN'a z samochodu o przebiegu 230 tys km więc szkoda było nie skorzystać <ok> I tak zaczynam przerabiać pompę z 1Z na tą z AFN, będą dodatkowe kunie.
Porównanie tłokorozdzielaczy:
Po lewej ten od AFN. Dzięki mroozo <ok>
To tak dla tych, co myślą, że w moim temacie nic się nie dzieje
Porównanie tłokorozdzielaczy:
Po lewej ten od AFN. Dzięki mroozo <ok>
To tak dla tych, co myślą, że w moim temacie nic się nie dzieje
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
To nie jest wiedza tajemna, bo poradniki w sieci są od dawna Co nie znaczy, że każdy potrafi/ma zdolności to zrobić oraz ma wiedzę by zrobić to dobrze. W tym poradniku nie ma nic jak co ustawić ani jak rozwiązywać napotykane problemy, jest tylko pokazane co występuje w środku W dodatku pompę wtryskową łatwo zepsuć (ostatnie zdjęcie).pawelrybak15 pisze:Dzielisz się wiedzą tajemną ? :mrgreen:
Szkoda że fotostory dotyczy pompy VP, a nie VE, bo VE jest jeszcze ciekawsza i trudniejsza <ok>