Czarno-niebieski, jest on przy sterowniku i w kostce pod półką nad nogami kierowcy:bogus508 pisze:A można wiedzieć który to jest kabel od zasilania?
[80 All]Rezanie wyłącznika ABS
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zrobiłem taki przełącznik, czyli przeciąłem ten kabel czarno-niebieski. Mam problem, bo abs nie działa. Kontrolka od abs się zapala, gaśnie i znów się zapala. Słychać jak jakiś przekaźnik pstryka. Jak rozwiązać ten problem, co może być przyczyną?aldi pisze:Czarno-niebieski, jest on przy sterowniku i w kostce pod półką nad nogami kierowcy:bogus508 pisze:A można wiedzieć który to jest kabel od zasilania?
[url=http://img526.imageshack.us/img526/48/absoffcable.th.jpg]Obrazek[/URL]
- arekkrosno
- Forum Audi 80
Witam. Też planuje odłączyć ABS. Jednak intryguje mnie jedna kwestia. Chodzi konkretnie o KOREKTOR SIŁY HAMOWANIA. Odpowiada on za rozdział siły na poszczególne hamulce. W samochodach bez tego korektora nie powinno odłączać ABS!!! Czy ktoś może wie, czy AUDI 80 wyposażone fabrycznie ABS miały zamontowany taki korektor?
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Witam..
Pozwolę sobie odświeżyć temat, może komuś się to przyda. W mojej B4-ce też chcę założyć sobie taki wyłącznik ABS-u. Podczas poszukiwań słynnego przekaźnika ABS COMBO RELAY okazało się, że w B3 ma on inne oznaczenie. Mianowice oznaczony jest liczbą 76 a budową i działaniem jest identyczny jak w B4 z oznaczeniem 349. Oba więc nadają się do montażu...
Pozwolę sobie odświeżyć temat, może komuś się to przyda. W mojej B4-ce też chcę założyć sobie taki wyłącznik ABS-u. Podczas poszukiwań słynnego przekaźnika ABS COMBO RELAY okazało się, że w B3 ma on inne oznaczenie. Mianowice oznaczony jest liczbą 76 a budową i działaniem jest identyczny jak w B4 z oznaczeniem 349. Oba więc nadają się do montażu...
-
- Forum Audi 80
Dokładnie tak, niektórzy robili tak że do przełącznika przeciwmgielnych albo grzania szyby zakładali przód od wyłącznika ABSu i podłączali to bezpośrednio pod bezpiecznik ABSu. Wtedy można było sobie wyłączyć na stałe.koral351 pisze:czyli ten wyłącznik jest dotykowy i nie zostaje po włączeniu w pozycji włączonej lub wyłączonej?
-
- Forum Audi 80