2.3 to następny silnik na mechanicznym wtrysku, wiem z doświadczenia że one nie lubią gazu,
nie kłam
pablo23-88 pisze:Obecnie mam dwu litrówkę na mechanicznym wtrysku a zamiast tego chce wsadzić 2.3 z c3,silnik ma 130 tys przejechane i to prawdziwy przebieg. mój mechanik mówi ze przełożymy silnik z wtryskiem i będzie hulać,prawda to? a i miałoby to śmigać na gazie gdyż robię spore trasy. Proszę o pomoc.
ja mam 2,3 z C3, o oznaczeniu NF, bliźniak NG z audi80. Jeździ na gazie, i tylko na gazie. Hula, kilometry robi. Ale tanio nie wyszło.

Zacznij od szukania dawcy - podłużnice się przydadzą, żeby z nich przespawać mocowanie motoryny. A potem z górki: skrzynia (chociaż skrzynie R4, R5, V6 mają takie same kielichy i wałki prawdopodobnie też i podchodzą p&p, to mimo wszystko lepiej dać coś wytrzymalszego dedykowanego do danej jednostki... lub mocniejszą <mikolaj> ) , sprzęgło, i takie tam śmietniki. Heble też by się wydajniejsze przydały <ok> nie ma rzeczy niemożliwych. Potem ława, bo jest inna, belka z przodu jest inna... takie tam, drobiazgi