[1.8 S 90km PM] swap na 2.0 ABK
Moim zdaniem masz racje co do swapa na zwiększenie mocy o 25KM.. Lepiej pomyśleć nad jakimś rozwojowym silnikiem nad którym będzie tyle samo pracy co ABK . Zawsze będzie można zwiększyć moc itp. Ja mam hamulce wentyle ori sport wersji i wytrzymują przy ABF-fie <ok> . Mocniejszy silnik będzie niewiele palił więcej w spokojnej jezdzie a osiągi nie porównywalne... Skoro kolega lubi swoją audikę to tylko swapować i czekać na nowe cudo 8-)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Znalazłem temat: https://audi80.pl/b3-18sf-i-20-abk-u ... htm#592892
No tak jak mówisz głowica inna , ale przy zmianie na wielopunkt to nie jeszcze dużo gratów musisz pozbierać.. <ok>
[ Dodano: 2012-04-12, 21:27 ]
Nie mogę sobie wyobrazić jak ABF z kompresorem może jechać, jak sam odpycha się zdrowo ... <ok> . Będe czekał na realizację twojego projektu.. Czekam na efekty i trzymam kciuki
[ Dodano: 2012-04-12, 21:27 ]
turbofin pisze:Narazie nie mam konkretnych planow, analizuję jaki silnik było by najlepiej wrzucic. Biorę pod uwagę koszt, latwosć montażu, żywotność i osiagi jakie mogę uzyskać.
Interesuja mne ABF, ABK, G60, KR i oczywiście doładowanie kompresorem. :lol:
Nie mogę sobie wyobrazić jak ABF z kompresorem może jechać, jak sam odpycha się zdrowo ... <ok> . Będe czekał na realizację twojego projektu.. Czekam na efekty i trzymam kciuki
Mój swap trwa może taka mała info dla innych użytkowników :
Sanki z b3 nie pasują,wymieniłem od razu z wahaczami bez poduszek pod skrzynie na te z b4,łapy które są montowane na podłużnicach wziąłem z b4. Pompa od silnik z b3 nie pasuje pod b4 tak było w moim przypadku. I na razie mogę podać tyle jak by ktoś coś chciał wiedzieć może walić na PW
Sanki z b3 nie pasują,wymieniłem od razu z wahaczami bez poduszek pod skrzynie na te z b4,łapy które są montowane na podłużnicach wziąłem z b4. Pompa od silnik z b3 nie pasuje pod b4 tak było w moim przypadku. I na razie mogę podać tyle jak by ktoś coś chciał wiedzieć może walić na PW
- Audi Sport
- Forum Audi 80