[B4 ABT + LPG] gaśnie
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Bastek, Coś mi tak świta, że to może być przycinający się elektrozawór gazu. Jeśli jest zintegrowany z reduktorem to ten, albo jeśli nie zintegrowany to ten przed reduktorem. Sprawdź go podając mu na chwilę zasilanie z aku bezpośrednio na cewkę i zobacz czy dość głośno i zdecydowanie "pstryknie" (tak ma być) czy może np. będzie lekko brzęczał i drżał. Przy tej operacji zapłon ma być wyłączony, a dla bezpieczeństwa możesz zakręcić wielozawór w zbiorniku.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Jeśli już to jak wcześniej pisałem regulacji reduktora, który jak jest zimny źle odparowuje gaz i zalewa silnik. Wspominałem o elektrozaworze bo pisałeś, że jak zgaśnie i odpalasz ponownie to już jest ok. A to mogłoby świadczyć o przycinającym się elektrozaworze. Ale teraz jak napisałeś, że po 5 minutach grzania też jest dobrze to wskazuje to na regulację, a konkretnie na zbyt mocno odkręcony bypas.A może to być wina temperatury silnika?
No kurcze, niemożliwe. W Ostrołęce widziałem ją co najmniej w 3 sklepach . Ostatecznie możesz poszukać w sklepach internetowych.Tej pianki nigdzie nie zakupiłem