[all] Żywica na lakierze
[all] Żywica na lakierze
Witam ! Jako posiadający mieszkanko w lesie, jestem narażony na kapiącą żywicę (sosnową :-> ) Mam sporo śladów na lakierze, nie bardzo wiem jak ją usunąć, tak, aby oczywiście nie uszkodzić powierzchni. Co koledzy preferują w tym temacie ?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Każdy rozpuszczalnik tak jak i benzyna ekstrakcyjna powoduje matowienie lakieru.... PO benzynie polecam użyć jakiejś pasty polerskiej i będzie jak nowe!! A na żywicęmożna użyć wosku samochodowego - mi np wosk Shell'a starł smołę (kropki) na karoserii i rozpuszcza zgorzel hamulcową z felg.MARCiN pisze:mam ten sam problem z żywicą sosnowom zawsze ścieram miękom szmatkom nasaczonom bęzynom ekstrakcyjnom nie zauwazylłem zmatowienia lakieru w miejscach ścierania
Tez mam ten problem,u mnie nie pomogla benzyna,a nie chcialem przesadzac z ilością bo szkoda mi lakieru,tempo i pasty polerskie tego typu tez raczej nie daly pozytywnego efektu,co innego z asfaltem z felg z ktora Tempo poradzilo sobie idealnie.
A to mnie juz denerwuje bo kazdy przejezdzajac reka stwierdza ze auto było bite i malowane na dodatek na zakurzony podklad.Bo takie mozna odniesc wrazenie
A to mnie juz denerwuje bo kazdy przejezdzajac reka stwierdza ze auto było bite i malowane na dodatek na zakurzony podklad.Bo takie mozna odniesc wrazenie