[AAH] ciężko wkręcić powyżej 3tys
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzesiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
[AAH] ciężko wkręcić powyżej 3tys
Witam mam taki problem niedawno, bylem w trasie i zepsulo się sprzęglo a dokladniej zerwalo okladzinę która je zblokowala, nie bylem u siebie więc auto trafilo do ieznanego zakladu, i przy wyjmowaniu odcinków rur wydechowych za katalizatorami, gdzie są sondy mechanik je obciął jakieś 20 cm za wtyczkami??? dlaczego nie wiem, i nie polecam, od tamtej pory auto nie chce za bardzo się kręcić, a gdy gwałtownie wcisnę gaz czuć odcinkę, czy to wina wlaśnie tych nieszczęsnych sond?? jeżeli tak kupię nowe wiem że nie są tanie ale gdzie znajdę najniższą cenę oraz jaką firmę wybrać?? Bosch??, czy to może być wina przeplywki??
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
znaczy sondy są dalej wpięte tak :?: tylko aby dostać się do skrzyni mechanik zdjąl wydechy a że nie mógł rozłączyć obciął :?:
Ja tak rozumiem to co piszesz.
Oczywiście wszystko zostało złożone do kupy, jeśli tak i się słabo wkręca powodem może być przytkany układ przez właśnie katalizatory, które już pewnie są w rozsypce.
Ja tak rozumiem to co piszesz.
Oczywiście wszystko zostało złożone do kupy, jeśli tak i się słabo wkręca powodem może być przytkany układ przez właśnie katalizatory, które już pewnie są w rozsypce.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
to cię w h... zrobił i tyle.Sondy mają być przy kolanach kolektorów a nie dalej bo będą błędnie odczytywać parametry mieszanki i pojawią się cuda wianki oraz inne spalanie.A jeśli wogóle ich nie masz to partactwo i tyle bo nie wiem jak inaczej to nazwać.gregRS2 pisze:tu chodzi o AAH w 80 B4
foto silnika a 9 to sonda
za katalizatorami są wkręcone zwykłe śruby.
w te miejsca wkręca się sondy przy serwisowaniu, żeby sprawdzić katalizator, a sondy które masz na stałe są w kolektorach jak już wcześniej zostało napisane
edit by UFOtm: ortograf poprawiony SONDY
w te miejsca wkręca się sondy przy serwisowaniu, żeby sprawdzić katalizator, a sondy które masz na stałe są w kolektorach jak już wcześniej zostało napisane
edit by UFOtm: ortograf poprawiony SONDY
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, 23:15 przez Rychu82, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzesiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
Sondy są na swoim miejscu tak jak być powinny, nigdzie indziej ale byly rozcinane są skkręcone nie wiedzialem co z tym zrobić nie mam jak ich podmienić:/ ale polutowalem je i to nic nie dalo wcześniej się gajnie jexdziło teraz jest lipa:/
[ Dodano: 2012-03-20, 23:27 ]
Zaraz popatrzę w temacie o silniku numery sond może kupię je na szrocie bo jest taki silnik z c4 sondy myślę będą pasować silnik ładnie pali może watro spróbować jak to coś da to dopoki nie kupię nowych bd jeździl na tamtych szczególnie że będą kosztować 8dyszek komplet
[ Dodano: 2012-03-20, 23:27 ]
Zaraz popatrzę w temacie o silniku numery sond może kupię je na szrocie bo jest taki silnik z c4 sondy myślę będą pasować silnik ładnie pali może watro spróbować jak to coś da to dopoki nie kupię nowych bd jeździl na tamtych szczególnie że będą kosztować 8dyszek komplet