Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 PM] Spalone światła dzienne

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BLUECONECT
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 PM] Spalone światła dzienne

Post autor: BLUECONECT » 21 mar 2012, 18:17

...przy podłączaniu świateł dziennych( na diodach Osram z homologacją DRL) nastąpił problem a właściwie to chyba zjarały się te ledy i nieźle się wkurzyłem :evil:
Najpierw próbowałem sprawdzić jak się świecą i podłączyłem je bezpośrednio do aku tak na chwilę i było ok.! potem do przewodu od rozrusznika(+) i też było w porządku.Światła mają trzy przewody czerwony, czarny i biały(automat) i bezpiecznik. Co mogło być przyczyną :?: iemnione :!: ...wydać tyle kasy i znów klops :!: :!: :!:
Jak sądzicie da się to jeszcze reanimować czy kaput :?:

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 21 mar 2012, 19:28

BLUECONECT pisze: było ok.!
BLUECONECT pisze:i też było w porządku
to kiedy się spaliły :?:

Awatar użytkownika
BLUECONECT
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BLUECONECT » 21 mar 2012, 20:03

Kiedy próbowałem wszystko pociągnąć do kabiny i włącznika 0/1 (na masie) przełączam pstryczek na poz. 1 i idę luknąć z przodu jak świecą a tam guzik!!! nic nie świeci! Później jeszcze sprawdzałem bezpośrednio do aku ale bez rezultatów... :-(
Czyżby były aż tak wrażliwe na skoki napięcia :?: :!: :cry:

Awatar użytkownika
melomarcin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: melomarcin » 23 kwie 2012, 23:41

to zależy jakie te światła kupiłeś, bo jak te co ich na allegro mnóstwo - takie cienkie na 8 diod - to współczuję. miałem takie bo traf chciał że po paru głębszych trafiłem na aukcję i kupiłem dość tanio przez licytację. po założeniu działało to badziewie tak że nie wiedzieć czemu świeciła się pozycja w lampie do której był podpięty przewód do wyłączania drl po włączeniu postojówek. i tak to sobie świeciło nie dłużej jak 2 godziny, 2GODZINY !!!!!!!!! szok! po czym jedna ledwo się tliła a druga migała. wyciągnąłem ten szajs i heja z tym do "supersprzedawcy" z allegro. aby szkoda kasy na przesyłkę.
może masz takie same badziewie małymi chińskimi raczkami za garstkę ryżu robione, a może jakieś zwarcie zrobiłeś ....
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 24 kwie 2012, 15:11

Prędzej spalił by sie bezpiecznik niż same ledy a czego tak dziwnie podłączałeś normalnie masę dajesz na masę biały kabel podpinasz pod kabel świateł postojowych a czerwony prądowy pod alternator
Nie spotkałem sie aby komuś sie spaliły ledy od razu mi po roku spaliły sie dwa ledy z pięciu to przysłąli mi nowy komplet bo na gwarancji jeszcze były też mam osram reklamuj je zobaczymy

Awatar użytkownika
BLUECONECT
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BLUECONECT » 04 maja 2012, 08:48

...na szczęście się nie spaliły!!! Okazało się, że kabelek masowy trzymał się na 'włosku'-przy czym wogóle tego nie było widać bo złączka dalej była zaciśnięta na izolacji i sie trzymała ;-)
Niestety po ok. 2 tyg. eksploatacji 2 diody w jednej lampie świecą słabiej(prawie wcale).
Czym to może być spowodowane? Pewnie za parę dni całkiem 'siądą' :-(
A jak długo u Ciebie 'goldi j51' te światełka już 'latają'- nie masz z nimi problemów?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl