...przy podłączaniu świateł dziennych( na diodach Osram z homologacją DRL) nastąpił problem a właściwie to chyba zjarały się te ledy i nieźle się wkurzyłem :evil:
Najpierw próbowałem sprawdzić jak się świecą i podłączyłem je bezpośrednio do aku tak na chwilę i było ok.! potem do przewodu od rozrusznika(+) i też było w porządku.Światła mają trzy przewody czerwony, czarny i biały(automat) i bezpiecznik. Co mogło być przyczyną :?: iemnione :!: ...wydać tyle kasy i znów klops :!: :!: :!:
Jak sądzicie da się to jeszcze reanimować czy kaput :?:
[B3 1.8 PM] Spalone światła dzienne
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
- melomarcin
- Forum Audi 80
to zależy jakie te światła kupiłeś, bo jak te co ich na allegro mnóstwo - takie cienkie na 8 diod - to współczuję. miałem takie bo traf chciał że po paru głębszych trafiłem na aukcję i kupiłem dość tanio przez licytację. po założeniu działało to badziewie tak że nie wiedzieć czemu świeciła się pozycja w lampie do której był podpięty przewód do wyłączania drl po włączeniu postojówek. i tak to sobie świeciło nie dłużej jak 2 godziny, 2GODZINY !!!!!!!!! szok! po czym jedna ledwo się tliła a druga migała. wyciągnąłem ten szajs i heja z tym do "supersprzedawcy" z allegro. aby szkoda kasy na przesyłkę.
może masz takie same badziewie małymi chińskimi raczkami za garstkę ryżu robione, a może jakieś zwarcie zrobiłeś ....
pozdrawiam.
może masz takie same badziewie małymi chińskimi raczkami za garstkę ryżu robione, a może jakieś zwarcie zrobiłeś ....
pozdrawiam.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Prędzej spalił by sie bezpiecznik niż same ledy a czego tak dziwnie podłączałeś normalnie masę dajesz na masę biały kabel podpinasz pod kabel świateł postojowych a czerwony prądowy pod alternator
Nie spotkałem sie aby komuś sie spaliły ledy od razu mi po roku spaliły sie dwa ledy z pięciu to przysłąli mi nowy komplet bo na gwarancji jeszcze były też mam osram reklamuj je zobaczymy
Nie spotkałem sie aby komuś sie spaliły ledy od razu mi po roku spaliły sie dwa ledy z pięciu to przysłąli mi nowy komplet bo na gwarancji jeszcze były też mam osram reklamuj je zobaczymy
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
...na szczęście się nie spaliły!!! Okazało się, że kabelek masowy trzymał się na 'włosku'-przy czym wogóle tego nie było widać bo złączka dalej była zaciśnięta na izolacji i sie trzymała
Niestety po ok. 2 tyg. eksploatacji 2 diody w jednej lampie świecą słabiej(prawie wcale).
Czym to może być spowodowane? Pewnie za parę dni całkiem 'siądą'
A jak długo u Ciebie 'goldi j51' te światełka już 'latają'- nie masz z nimi problemów?
Niestety po ok. 2 tyg. eksploatacji 2 diody w jednej lampie świecą słabiej(prawie wcale).
Czym to może być spowodowane? Pewnie za parę dni całkiem 'siądą'
A jak długo u Ciebie 'goldi j51' te światełka już 'latają'- nie masz z nimi problemów?