Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4]Urwana sruba od wózka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4]Urwana sruba od wózka

Post autor: Canibal » 18 cze 2008, 20:15

Witam pisz e temat bo jak patrzalem tylko 2 tematy sa o wózku /sankach ludzie to jeszcze inaczej okreslaja ;]

Mam taki problem ze mam jedna przekrecona srube od wozka ... w skrocie napisze w ten sposob wozek skrecany jest na 4 sruby 2 przednie i 2 tylnie no i jedna tylna z lewej strony pod nogami kierowcy jest ukrecona ( ta co idzie do podlóżnicy) i moje pytanie jest takie czy da sie to w jakis prosty i nieskomplikowany sposob zrobic ? srube kupie sobie w sklepie chyba gdzies mozna takie kupic ;] tylko problem polega z ta nakretka czy jak to tam jest zrobione czy da sie to zrobic ? jak tak to czy ktos moze napisac co i jak zrobic ?

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 18 cze 2008, 21:03

ja mam obie tylne sruby przerobione bo mi sie urwały, a wiec w nogach kierowcy musisz zrobic otwór tzn rozciac pod pedałami podłoge aby sie dostac do srodka podłuznicy. Dalej mozesz wywalic stara nakretke która jest przyspawana delikatnie rzecz mówiac na odwal
(2 spawy) i wspawac drugą do sruby jaka kupisz. ja nie mam nic spawanego tylko kawałek płaskownika przewiercony, aby sruba przeszła a od dołu skontrowane na dwie nakretki ;-)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 18 cze 2008, 21:09

Canibal, śruba wystaje, czy urwała sie równo z podłużnicą?

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 18 cze 2008, 21:12

moze zle napisalem sama srube moge wyciagnac ma gwint zerwany tak samo nakretka jak chce dokrecic srube to przesdkakuje i kreci sie dalej

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 18 cze 2008, 23:00

Canibal pisze:moze zle napisalem sama srube moge wyciagnac ma gwint zerwany tak samo nakretka jak chce dokrecic srube to przesdkakuje i kreci sie dalej
Teraz rozumiem. Spróbuj poprawić gwint w nakrętce odpowiednim gwintownikiem, jeżeli to nie przyniesie rezultatu to niestety czeka Cię prucie podłogi :-|

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 19 cze 2008, 19:35

coz dzis zdjalem caly wozek z wachaczami ;) sprawdzalem pozostale 3 sruby w stanie idealnym byly nakretki takze ta 4 gdzie gwint zrywa o dziwo probowalem przegwintowac i poszlo bez najmniejszego problemu a sruba ktora wkrecalem wczoraj caly gwint rozorany , wkrecilem dzis inna dluzsza srube i niestety nadal przekrecalo ja :-/ ale za to ile rzeczy ujrzalem podczas tej zabawy <lol2> poki co wkrecilem srube imbusowa odczekam kilka dni i zobacze po jakims czasie co sie z nia stalo

Awatar użytkownika
siwy23j
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: siwy23j » 25 wrz 2011, 20:48

Witam!!!
Odświeżam temat ponieważ mam podobny problem z tym, że mi się urwała nakrętka w podłużnicy na przedniej lewej śrubie sanek, stało się to jak ją już dociągałem i niby jest dokręcone ale nie do końca. Teraz nie mogę jej ani dokręcić bardziej ani wykręcić ponieważ obraca się nakrętka. Efektem tego jest stukanie na nierównościach dochodzące właśnie z tamtej strony. Co w tej sytuacji zrobić :?:

kolczu

Post autor: kolczu » 26 wrz 2011, 18:51

Podobny problem miałem. W nadkolu powinny być zaślepki takie z gumy. Zdejmij ja i będziesz miał wgląd w nakredke. Później ocen czy sie urwala czy jest i gwint sie zerwał. Ja robiłem to sam. Kupilem po prostu dłuższa śrubę o takiej samej twardosci i nakrecilem na nia 3 nakredki zeby skontrowac. Tylko ze ten otwór jest maly i ciezko podkladke wlozyc. Drastyczny sposob ciac fleksem wewnatrz nadkolu i bedziesz mial lepszy dostep. Odgiac blache poznij szpachla i baranek

Awatar użytkownika
siwy23j
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: siwy23j » 26 wrz 2011, 19:07

Dzięki kolczu, podejrzewam u siebie urwaną nakrętkę, a jest może możliwość przez ten otwór ją przyspawać?

kolczu

Post autor: kolczu » 27 wrz 2011, 19:03

Nie ma szans ona jest srednicy 2 cm...Musialem ta dziure przecinakiem ciac by weszla mi solidna podkladka i dopiero sruby. Ciecie blachy jednie moze zagwarantowac dobry dostep... Zaopatrywalem sie w Castoramie :P Jednie srube kupilem gdzie indziej...

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 24 mar 2012, 15:00

Mam taki problem że śruba tylna lewa nie jest zerwana da się ją normalnie wkrecić i wykrecić tylko ze przeskakuje. Czy są jakieś metody zeby dało się dokrecic ją, bo na razie odkręca sie z 2-3 obroty i tak zostaje. Czy niestety musze ciąć podłogę co wolałbym uniknąć. Jeżdże juz tak bardzo długo bo 3 śruby trzymaja idealnie a jedna właśnie lekko sie odkręca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl