[Coupe 2.3 NG] uszczelka pod głowicą-jej dostępność
[Coupe 2.3 NG] uszczelka pod głowicą-jej dostępność
Witam pozwoliłem sobie zamieścić ten temat bo mam problem z uszczelką pod głowicą.W weekend zwaliłem swoją głowicę,zrobiłem ją na nowych częściach(prowadnice,uszczelniacze itp itd),oddałem do splanowania,zakupiłem tez kpl rozrząd z racji tego że część auta jest juz rozebrana i jest lepsze podejście i wszystkie inne pierdółki które trzeba wymienić przy zdjęciu głowicy i pojawił się mały problem z dostępnościa uszczelki pod głowicę.Mianowice nigdzie jej nie ma. :shock: Wszystkie katalogi IC,Fota,Gaweł,Moto Factory i Bóg wie co jeszcze mają inne czyt złe uszczelki pod głowicę.Problem polega na tym że każda uszczelka którą juz oglądałem w hurtowniach różni sie od tej mojej tzn nowe nie posiadają lub mają mniejszą liczbę otworów czy to olejowych czy wodnych.Nr z ori uszczelki to 054 103 383 G.jednak po wpisaniu tego nr części każda uszczelka obojętnie jakiego producenta nie pasuje.Jedyna która chyba będzie pasawać to Ori Audi lecz (pomijając koszta)czas oczekiwania to 7-10 dni roboczych bo trzeba ją ściągac z Niemcowni.Ma ktoś jakis pomysł?Czy ktoś inny miał podobny przypadek?
- mgruszecki
- Forum Audi 80
Z głowica nie było nic kombinowane a uszczelki z Elringa,Goetze i z Ajusy które są w hurtowniach pod tym samym nr który podałem mają mniejszą ilośc (lub nie maja wcale) kanałow wodnych.Mam kilku znajomych W intercarsie itp i sprawdzalismy juz kazdą uszczelke i niestety kanały wodne sie nie zgadzają.Jedynie pasuje Oryginal ale ciezko z dostępnoscią bo trzeba czekać ok tygodnia jak już wspominałem.
- mgruszecki
- Forum Audi 80
ind, uszczelke do niby Ng miałem w ciągu 15 min ale nie pasują kanały wodne.mgruszecki, Fotke zrobie jakoś w tygodniu.gruszek01, ale mam pewne wątpliwości bo w tych uszczelkach które są zamiennikami nie ma kilku(kilkunastu) kanałów wodnych.W tej którą miałem są i widac po nich że raczej były potrzebne.K%$^$$wa aż dziwne z tą je^%$$ną uszczelką że mam taki problem.Tu nie chodzi o pieniądze ale o czas bo mi autko stoi a ciepło się już zaczeło.A nie wiem czy to dobrze zeby wkladac uszczelke od niby NG,AAR,(bo tak bylo na zamienniku napisane) w ktorej nie ma otworow na kanaly wodne.Nie chce znowu zrzucac potem glowy.Wiem ze w Wawie na Gimnazjalnej jest typ co dorabia uszczelki na wzór do wydechów,pod głowice itp ale nie wiem czy to warto.
- mgruszecki
- Forum Audi 80
luk448, handluje czesciami na szeroka skale i nie mialem nigdy takich akcji jaka opisujesz. Ale jesli zamiennik uszczelki okazalby sie bublem (tutaj wg Ciebie wszyscy producenci zamiennikow) - bo np brakowalo dziurek na kanaly wodne/olejowe i producent uszczelki pomimo tego (bo robil na wzor oryginalu) wypuscil ja w obieg swiadomie - to wiesz co mozna zrobic producentowi? Wykonczyl bys go w sadzie na miazge. Skasowabys na kwote taka, ze bys sobie kupil takich bezdasznikow na kazdy dzien tygodnia w innym kolorze
No nie miesci mi sie cabanku co piszesz ;/ Co na to w hurtowniach? Co Ci powiedzieli? Chociaz nie pytaj bo tam zieleni goscie siedza i wciskaja czesci z katalogow... Jak bede mial chwile wolnego z ciekawosci to obadam, ale wrzuc prosze fotke oryginalu bo wedlug pogladowej fotki z etki wsio sie zgadza z pogladowymi erlinga i goetze.
Kurde bez sensu, nie ma sily zeby tak szanujace sie firmy produkujace uszczelki robily uniwersalne buble i to akurat do ng - ktorych miedzy bogim a prawda jest niewiele co moze sie przyczynic do takiego kroku producentow... ;/
No nie miesci mi sie cabanku co piszesz ;/ Co na to w hurtowniach? Co Ci powiedzieli? Chociaz nie pytaj bo tam zieleni goscie siedza i wciskaja czesci z katalogow... Jak bede mial chwile wolnego z ciekawosci to obadam, ale wrzuc prosze fotke oryginalu bo wedlug pogladowej fotki z etki wsio sie zgadza z pogladowymi erlinga i goetze.
Kurde bez sensu, nie ma sily zeby tak szanujace sie firmy produkujace uszczelki robily uniwersalne buble i to akurat do ng - ktorych miedzy bogim a prawda jest niewiele co moze sie przyczynic do takiego kroku producentow... ;/
mgruszecki, ja nie twierdze ze Erling,Goetze czy Ajusa to zlę firmy i robią buble.Twierdze tylko to co widze że moja uszczelka po wyjęciu jej spod głowicy różni się od każdej innej uszczelki scrosowanej w hurtowniach pod tym kodem oryginału który podałem.Różnicę opisałem-mniejsza ilość kanałów wodnych.A nie wiem czy właśnie taka z tą mniejszą liczba otworów mogę założyć-gruszek01, pisał że może po latach stwierdzili że niektóre otwory nie są potrzebne stąd ich brak.Ale niestety tego nie wiem.W hurtowniach??Bazują na katalogach-szukają po nazwie auta,po silniku i dają taka która im wyskakuje.
- mgruszecki
- Forum Audi 80