Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK] Brak napięcia na listwie wtryskowej

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
tome56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABK] Brak napięcia na listwie wtryskowej

Post autor: tome56 » 25 mar 2012, 10:43

Witam, otóż mój problem w Cabrio 2.0 ABK polega na tym, że nie mam prądu na listwie wtryskowej. Miernikiem nie wskazuje nic, wyjmę listwę i podłączę wszystko celem sprawdzenia czy tryskają - nie tryskają. Bezpieczniki dobre, iskra jest. Jeżeli przyłącze kabel plusowy z wtyczki wtrysków bezpośrednio do akumulatora to załącza się pompka paliwa. Mam wizje o spalony komputer, co o tym myślicie ? Jeszcze jakby ktoś mi zmierzył jakie ma napięcie na wtyczce od listwy to stawiam piwo :)

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 25 mar 2012, 11:59

A przekaźnik załączający wtryski, grzałka sondy, pompkę paliwa - sprawny? to nie 30.

Po drugie to miernikiem się nie sprawdza, tam się liczy czas wypełnienie impulsu wiec tylko oscyloskopem miernik (voltomierz) nie wychwyci napięcia. Jedynie wychwyci plusa względem masy aku.

tome56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tome56 » 25 mar 2012, 14:03

który to przekaźnik od wtrysków ? jest jakiś osobny od wtrysków i pompy ? bo jeżeli chodzi o przekaźnik 208 to jest sprawny bo sie załącza co 3 zapłony a podczas kręcenia silnikiem łączy cały czas.

[ Dodano: 2012-03-25, 22:52 ]
dobra, usiadłem i pomyślałem i wiem co jest przyczyną, ciśnienie na listwie jednak którędyś ucieka. skoro mówicie że nie da się zmierzyć miernikiem zwykłym napięcia to wam wierzę. W tygodniu dam znać jak postępy :)

[ Dodano: 2012-03-27, 09:42 ]
odkop. Wie ktoś co steruje listwa wtryskowa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl