[2.0 ABK] Brak napięcia na listwie wtryskowej
[2.0 ABK] Brak napięcia na listwie wtryskowej
Witam, otóż mój problem w Cabrio 2.0 ABK polega na tym, że nie mam prądu na listwie wtryskowej. Miernikiem nie wskazuje nic, wyjmę listwę i podłączę wszystko celem sprawdzenia czy tryskają - nie tryskają. Bezpieczniki dobre, iskra jest. Jeżeli przyłącze kabel plusowy z wtyczki wtrysków bezpośrednio do akumulatora to załącza się pompka paliwa. Mam wizje o spalony komputer, co o tym myślicie ? Jeszcze jakby ktoś mi zmierzył jakie ma napięcie na wtyczce od listwy to stawiam piwo
który to przekaźnik od wtrysków ? jest jakiś osobny od wtrysków i pompy ? bo jeżeli chodzi o przekaźnik 208 to jest sprawny bo sie załącza co 3 zapłony a podczas kręcenia silnikiem łączy cały czas.
[ Dodano: 2012-03-25, 22:52 ]
dobra, usiadłem i pomyślałem i wiem co jest przyczyną, ciśnienie na listwie jednak którędyś ucieka. skoro mówicie że nie da się zmierzyć miernikiem zwykłym napięcia to wam wierzę. W tygodniu dam znać jak postępy
[ Dodano: 2012-03-27, 09:42 ]
odkop. Wie ktoś co steruje listwa wtryskowa?
[ Dodano: 2012-03-25, 22:52 ]
dobra, usiadłem i pomyślałem i wiem co jest przyczyną, ciśnienie na listwie jednak którędyś ucieka. skoro mówicie że nie da się zmierzyć miernikiem zwykłym napięcia to wam wierzę. W tygodniu dam znać jak postępy
[ Dodano: 2012-03-27, 09:42 ]
odkop. Wie ktoś co steruje listwa wtryskowa?