Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B3/B4]Licznik kilometrów wariuje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zserty
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: zserty » 26 mar 2012, 07:40

Tak. Tak jak wyżej zostało pokazane ;-)

Awatar użytkownika
Juzio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Juzio » 26 mar 2012, 22:08

Miałem inny licznik przez weekend. Chodził bez zacinki. Włożyłem stary licznik naliczyło 25.1km i staną :P kolega Apocalipto, przelutował mi tą płytkę więc powinno chulać lecz coś mu boli dalej :-/

Awatar użytkownika
mjbatory
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mjbatory » 29 mar 2012, 17:42

Juzio pisze:Miałem inny licznik przez weekend. Chodził bez zacinki. Włożyłem stary licznik naliczyło 25.1km i staną :P kolega Apocalipto, przelutował mi tą płytkę więc powinno chulać lecz coś mu boli dalej :-/
U mnie pomogło przelutowanie płytki,może sprawdź jeszcze raz luty na płytce oraz zębatki.

drzejson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: drzejson » 06 kwie 2012, 12:34

mjbatory pisze:U mnie pomogło przelutowanie płytki,może sprawdź jeszcze raz luty na płytce oraz zębatki.
A jak ktoś ma taką czarną ochronną taśme na ścieżkach to jak sprawdzić ścieżki?

[ Dodano: 2012-04-06, 18:29 ]
Trzeci zegar wkładam i robi to samo co poprzednie, to chyba to nie jest normalne nie?

Panowie, jakie przekaźniki są odpowiedzialne za prąd do stacyjki na prędkościomierz? Widziałem, że mam je opalone trochę i boję się, że właśnie to one coś mi robią z prądem na pręskościomierzu bo objawy dopiero są po pełnym nagrzaniu się auta...

adieuu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adieuu » 09 kwie 2012, 21:13

Witam ja rowniez borykam sie z licznikiem w moim ABT. Raz chodzi a raz nie. Z tego co zauwazylem to po zacieciu sie wystarczy wcisnac ten mniejszy bolec najbardziej po prawej (nie mam pojecia od czego on jest) na liczniku i wtedy znow zaczyna krecic. To tez moze byc wina zimnych lutów ?

Awatar użytkownika
Juzio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Juzio » 10 kwie 2012, 11:59

ten bolec najbardziej po prawej jest do ustawiania rezerwy paliwa <czapa> <mur>

drzejson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: drzejson » 31 lip 2014, 21:22

Powiedzcie mi, że jest to możliwe i że przy pedale hamulca, tam gdzie jest czujnik hamowania jest coś wspólnego z prędkościomierzem?

Mianowicie licznik nadal mi nie działał, kupiłem nową płytkę, wymieniłem to co łapie sygnał z magnesów (zapomniałem nazwy - pulsometr?) i dalej była dupa.

Ostatnio zacząłem grzebać przy czujniku hamowania i niestety chyba go sobie przekręciłem bo nie zdołałem wyciągnąć, a koniec końców okazało się, że miałem obie żarówki spalone plus nowa też... Tak więc, wracając do meritum, zostawiłem czujnik hamowania w mniej więcej takim stanie jak był. Początkowo zaczęła palić się kontrolka, że jest coś nie tak, ale w końcu doszło do normy i już sie nie załącza, ale O DZIWO! działa licznik! (tzn. prędkościomierz już nie wariuje!)

Ma to w ogóle jakiś związek czy może przypadkiem pogrzebałem przy jakichś kabelkach z nim związanych?

[ Dodano: 2015-02-23, 15:36 ]
Panowie, szukałem i szukałem, zimne luty srutututu, a okazało się, że w głównej wiązce, która biegnie do silnika drucik był feralny... więc też warto tam spojrzeć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl