Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 All] Rezanko podłokietnika.

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
kris00
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris00 » 25 mar 2012, 13:17

Podłokietnik ciekawy ma go może ktoś zamontowanego już w samochodzie ??

Awatar użytkownika
HoJoS
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: HoJoS » 25 mar 2012, 21:11

PiotrLublin pisze:A gdzie sie go mocuje w popielniczce :idea: :shock:
Bo jak tak to fajnie :-P
tak rozmawialem ze sprzedającym i montuje sie go w popielniczce i na 100% pasuje , tak twierdzi sprzedający.

Siwy232
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Siwy232 » 25 mar 2012, 22:57

fajna sprawa z tym podłokietnikiem :lol:

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 26 mar 2012, 19:58

HoJoS pisze: PiotrLublin napisał/a:
A gdzie sie go mocuje w popielniczce
Bo jak tak to fajnie

tak rozmawialem ze sprzedającym i montuje sie go w popielniczce i na 100% pasuje , tak twierdzi sprzedający.

o to fajnie jak tylko kilka groszy znajdę to kupię se takie coś i zainstaluję <ok>

Awatar użytkownika
PiotrLublin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PiotrLublin » 27 mar 2012, 19:49

HoJoS pisze:tak rozmawialem ze sprzedającym i montuje sie go w popielniczce i na 100% pasuje , tak twierdzi sprzedający.
Zapytaj go czy oferuje może w jasnym kolorze 8-)

miron72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miron72 » 28 mar 2012, 18:15

Hej, ja w JN-ie mam leniwca z Allegro. Nic tak zgrabnego i szykownego jak ten nieco wyżej omawiany. To u nie to raczej "rarytas -smutas" za kilkadziesiąt polskich krwawiaków.
Dał mi kolega, wyjął go z MB w124 przed sprzedażą. Ucieszyłem się -otwierany, mocowany do tunelu, nawet jakieś wysuwane uchwyty na napoje ma; przód jeden, tył dwa. Auto ma ASB więc podłokieć jakby się tu urodził. Ręczny się da zaciągnąć....na upartego. Diagnosta sobie odpuścił jak łokciem sobie mało jelit ze stolcem przy tym nie przesunął :-P
Przed montażem musiałem ten szajs zreaktywować -posklejać do kupy, bo się rozłaził mimo małego "przebiegu", uchwyty na napoje zacieśnić na szynach, bo wysuwały się przy ruszaniu, czy hamowaniu albo tył, albo przód. Potem profanacja tunelu i...działa, wreszcie nie czuję się jak schynięty :lol:

Zawias żenującej jakości poprawiłem jeszcze. Minęły dwa lata -o ile Audi '87 wygląda lepiej niż Fiat '99 to leniwiec wygląda jakby był z Horcha jeszcze wyjęty, czy Auto Union. Skajka nieścierajka z jajec sztucznego wieprza wygląda jak dno wyschniętej rzeki na pustyni. Spękana i zmacerowana...Znaczy wieprzek nie stosował za "życia" kremów Polleny ;-)
Zawias giba się jak notowania partyjne, lecz da się go opanować. Łokieć się oprze, rozkosz tej czynności miesza się z obrzydzeniem na widok tego cudu. Wyciągałem go ze dwa razy, żeby go jak Breżniewa do życia przywrócić.

Ogólnie cud jakości to nie jest, funkcjonalność i estetyka...w Zile byłby ozdobą, w Audi jest jak prima aprilis.
Nie polecam raczej tych cacek uniwersalnych za kilka dyszek. Radość jest bardzo krótka.

Do 90ki mam już zorganizowany od C4. Kolor nie ten, będę szukał na obszycie kawałków z foteli kolorystycznie zgodnych z moimi. Ogólnie inna liga jakościowa. Też rzeźba, bo nie od modelu lecz z oferty firmy <ok>
Jedyny minus to jego...wygląd. Tamten jak zobaczył policjant podczas kontroli to ze łzami współczucia w oczach oddawał papiery, przepraszał za kłopot i prosił, bym sobie jechał gdzie mi pasuje :lol:

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 28 mar 2012, 18:36

miron72, jak czytałem Twojego posta to się o mało w gacie nie zlałem <haha>
ps: może i masz rację że lepszy używany oryginał niż nowa podróba <piwo>

miron72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miron72 » 28 mar 2012, 18:53

Wiesz, uważam, że mam racje. Oczywiście wiele zależy od jakości wyjściowej tego...ekhm...zamiennika.
Ten w popielnik montowany wygląda na zdjęciach świetnie...jak 99% aut, które oglądałem na Allegro i zaraz po oględzinach na żywo zapominałem. Nie twierdzę, że jest lichy -bo go nie widziałem na żywo. Swoje kosztuje, lecz to też żadna gwarancja. Ciężko coś wyrokować, wady czy zalety i jakość wyjdą po czasie.

Mój jest taki:

Obrazek

Ciężko uwierzyć jak patrzę w realu na te zwłoki w samochodzie zamontowane. Aż ciary chodzą :-P
Z nazwy to on w skórze jest....hmmmm.... <hmm> Powiem tak -są zwierzęta o jakich się nie śniło filozofom, a na dodatek nie są chronione, czego dowodem jest ta....skóra. A zresztą -niech będzie, że to skóra prawdziwa(taram!). To chyba te zwierzaki wolały seks, zamiast się nażreć, bo skóra ta jakoś mało skórzanie się zachowuje.
Jest inna opcja -ktoś napisze, że mam łokieć kanciasty :-D No dobra, niech będzie -ale w MB mam skórkowy podłokietnik oryginał, używkę założyłem i wygląda na maks kilka miesięcy....

EDIT -Boże, jaki on na zdjęciu piękny...no po prostu się rozczuliłem :lol:

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 28 mar 2012, 19:01

No ten na fotce wygląda całkiem całkiem a czy mógłbyś wrzucić fotkę jak to w aucie wygląda po 2 latach użytkowania? Czy Ci honor na to nie pozwoli :-P

miron72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miron72 » 28 mar 2012, 19:18

Cóż...podłokietnik stracił honor, JN idzie na żyletki więc jak znajdę moment to zrobię -trzeba będzie dla tych fotek chyba pegi na 18cie lat ustawić :lol: . Mało JNem bujam, raczej MB, czy PSem. Niedługo go rozbieram na części, bo chyba lepiej niż sprzedać w całości.
Właśnie dziś była rozmowa o podłokietnikach z kumplem:
-załatwiłem sobie podłokietnik ori od tej C4ki co rozbieram, do 90ki założę
-przecież masz w bordowym(JN) założony to przełóż (ha ha ha ha ha. Reszta kumpli też ha ha ha)
-piiii, piiii ty cholerny piiiiii

Chcesz dobrej rady? Kup taki jak dostałem od kumpla, powalcz z nim rok -dwa, popoprawiaj, ponaprawiaj...cierpienie uszlachetnia :lol:

Nie ma jak oryginał sprzed wielu lat. Z czasów, gdy tworzywo nie pochodziło z przeżutych w ChRL opakowań po jogurtach, a skóra była prawdziwa, nie potna jak kondom i równie trwała(nieco pocierania i po sprawie ;-) )

Wiem, że kasa nie rośnie w doniczce(pietruszka już też nie -zapomniałem podlać :cry: ), bo wszyscy byśmy mieli uturbione 2.8 Quattro ale chyba nie stać nas na wyrzucanie kasy na jakieś partactwa. Zalecam rozwagę i ostrożność -leniwiec super temat, lecz badziewny po jakimś czasie zdefloruje nasze mniemanie o aucie i wprowadzi do niego zaczątki chaosu i tandety...a to przecież Audi.

gregRS2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzesiek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC

Post autor: gregRS2 » 29 mar 2012, 08:23

A ja mam po rzeźbie zalożony z passata B5 i wygląda nieźle:)

miron72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miron72 » 30 mar 2012, 13:29

PieterB pisze:a czy mógłbyś wrzucić fotkę jak to w aucie wygląda po 2 latach użytkowania?
Prooooosz....

Obrazek Obrazek Obrazek

Od lewej -"skórka", poprawka zawiasu, słabo widoczne karbowanie zrobione lutownicą, by uchwyt na kubki pozbawić "automatyki", ten z tyłu też ma...
Autem jeździła głównie moja delikatna Kobietka, więc zużycie nie świadczy raczej o użytkowaniu....

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 30 mar 2012, 18:07

miron72, no po fotkach widzę że, uroku to autu z pewnością nie dodaje, nawet tak leciwemu. Posłucham Twojej rady i będę szukał ori dzięki <piwo>
gregRS2 pisze:A ja mam po rzeźbie zalożony z passata B5 i wygląda nieźle:)
a kolega mógłby wrzucić fotkę :?: dużo roboty jest by to dopasować tak by to miało ręce i nogi i jakoś wyglądało :?:

miron72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miron72 » 30 mar 2012, 18:43

PieterB, cieszę się, że pomogłem. Naprawdę to zgrzebło woła o pomstę do nieba. Gdyby to było cabrio to po widoku satelitarnym Rosjanie by pewnie w ten podłokietnik rakiety SS 20(dwadcat' :lol: ) wycelowali w panice, bo ten podłokietnik wygląda jak zwiastun nowej ery w sprzęcie wojskowym.... :lol:

Może z zamysłu nie był zły, lecz jakość materiałów i wykonanie nawet u papieża wywołałyby szyderczy uśmiech. Dodatkowo co muszę wspomnieć -żeby utrzymał sztywność musiałem zrobić mocną sesję z wstawkami i ze względu na późną porę z Super Glue(nie było jak kupić innego). Posklejałem, złożyłem i żyje. Wracałem do domu z rękami w kieszeniach, bo palce mi SG połapało w dziwne układy i nie chciałem prowokować ludzi rzekomym pokazywaniem palca, czy innych gestów :lol:

Przesłanie, jeżeli ma być, jest takie -chcesz kupić tanio i dobrze, kup dwa razy -raz tanio, raz dobrze.
Nie ma co byle chochołów do aut wstawiać -zaręczam, że przed zlotem będziecie nakrywać ręczniczkiem ;-)

gregRS2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzesiek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC

Post autor: gregRS2 » 04 kwie 2012, 19:50

Zdjęcie dam takie troche nie dokladne bo mam foto wnętrza ale jutro wrzucę zdjęcie jak wygląda podstawa

ObrazekObrazek
at 2012-04-03 na górze ma alcantarę taką samą jak mam na boczkach slupkach i podsufitce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl