Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Competition Q

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 06 kwie 2012, 21:13

Tighe pisze:Za tyle siana nie lepiej już było dać do malowania :?:
Nie bo byłoby seryjnie <ok> (a nie chcę aż takiej serii, bo to oklejenie podoba mi się i chroni przed obiciami od kamyczków, a jeżdżę dużo, więc na PLUS) a po drugie kolejna warstwa lakieru i szpachli by pozbyć się wgniotów.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 06 kwie 2012, 21:49

"kolejna" :mrgreen:
możei bedzie ładnie, aczkolwiek wydaje mi się, że karbon do czarnego auta tak średnio bo ebdzie wrażenie, że maska jest np w czarnym podkładzie macie. Osobiscie karbon mi sie widzi najbardziej jedynie do białych aut, ale chetnie zobacze efekt koncowy na Twoim aucie. Mam nadzieje ze moze kiedys na zywca obadam bo fotki to wiadomo, nie to samo. Swoją drogą Ezu się za B2 ostro wziął, robi to czego z tym jak widać chyba nie robił :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 06 kwie 2012, 21:56

duo pisze:wydaje mi się, że karbon do czarnego auta tak średnio bo ebdzie wrażenie
Też tak myślałem, ale myliłem się (takie jest moje zdanie <ok> - mi się podoba i maska też tak będzie zrobiona).
duo pisze:Swoją drogą Ezu się za B2 ostro wziął, robi to czego z tym jak widać chyba nie robił :mrgreen:
Przemilczę to <ok> , albo i nie do końca <ok> - mechanicznie prawie jest już stan BDB (bo chyba o tą stronę Tobie duo chodzi 8-) ).

durch

Post autor: durch » 06 kwie 2012, 22:14

No coś pięknego. <ok>
A teraz mi powiedz jaką masz glebę? ;-)

Awatar użytkownika
piku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: piku » 06 kwie 2012, 22:15

duo pisze:"kolejna" :mrgreen:
możei bedzie ładnie, aczkolwiek wydaje mi się, że karbon do czarnego auta tak średnio bo ebdzie wrażenie, że maska jest np w czarnym podkładzie macie. Osobiscie karbon mi sie widzi najbardziej jedynie do białych aut, ale chetnie zobacze efekt koncowy na Twoim aucie. Mam nadzieje ze moze kiedys na zywca obadam bo fotki to wiadomo, nie to samo. Swoją drogą Ezu się za B2 ostro wziął, robi to czego z tym jak widać chyba nie robił :mrgreen:
Jestem podobnego zdania musi być kontrast białe + cabron w tedy jest efekt czarny + carbon nie ma efektu chodzi mi oczywsicie o części karoserii, bo środek to inna bajka.

Zdrówko <piwo>

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 06 kwie 2012, 22:18

piku pisze:bo środek to inna bajką.
Bo Ty środek robisz :mrgreen: . Mi nie zależało na kontraście a na "przyczajonym tygrysie :P, ukrytym smoku :p" i tym by pozbyć się niedociągnięć lakieru spowodowanych czasem.

Obniżenie- hmm - w Cabrio to oscylowało coś w - 80(-70) a tutaj to tak - 70(-60). Szczerze to trudno określić.

durch

Post autor: durch » 06 kwie 2012, 22:23

Loczek pisze:Obniżenie- hmm - w Cabrio to oscylowało coś w - 80(-70) a tutaj to tak - 70(-60). Szczerze to trudno określić.
Ok, czyli ok. -70 a -60 a jak się skręca? nic nie zawadza? jest ok? ;-)

Awatar użytkownika
piku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: piku » 06 kwie 2012, 22:31

Rozumiem każdy robi ja uważa i tak Compi twoje jest super podoba mi się bardzo.
Podchodzisz do sprawy konkretnie.

P.s Siedzi na glebie zaje....fajnie. ;-)
Działaj dalej <ok>

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 06 kwie 2012, 22:34

ale koła to raczej na wersje zimową pasują :mrgreen: jakto mówią pasowałoby coś męskiego ( czyt. skręcanego ) dobra dobra zeby nie było ze sie czepiam to zaczyna mi sie samochód podobac .. od czasu kiedy jest u Ciebie.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 06 kwie 2012, 22:36

durch pisze:Ok, czyli ok. -70 a -60 a jak się skręca? nic nie zawadza? jest ok? ;-)
Przy oponie 215/40/17 bez żadnych problemów (dzięki małemu naciągowi, który zrobił się na feldze 8J), obcierek itp. nawet przy max. skręcie (gorzej jak przy max. skręcie najeżdża się na krawężnik z małą prędkością jak już sytuacja tego wymaga- wtedy delikatnie przytrze).
Za to na 195/65/15 zimówkach (których już nie ma- na zimę będzie komplet ALU z mojego Cabrio ori R16 205/55/16) obcierało za każdym razie przy większych skrętach).
piku pisze:Podchodzisz do sprawy konkretnie.
Dziękuję :oops: . Staram się na ile mogę i na ile pieniądze pozwalają- koło i soczewki to nie wszystko. Dla mnie priorytetem jest stan techniczny pojazdu a na drugim planie wygląd i jego poprawa, ew. "maskowanie" niedociągnięć- CARBON :-P .

"Coś męskiego" hmmm wiesz... z chęcią, ale jak już wiele razy pisałem, to auto robi ok. 3 000 km miesięcznie i szkoda by mi było latać na skręcanych kołach- a te mi się podobają, są wytrzymałe i nadają auto wyglądu. A jeżeli już to możesz mi duo kupić taki zestaw skręcany na weekendy- sponsoring mile widziany <ok> <mikolaj>
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 22:42 przez Loczek, łącznie zmieniany 1 raz.

durch

Post autor: durch » 06 kwie 2012, 22:40

Ok, bo zastanawiam się na swoim, czy dać -60/-60 wiesz. A powiedz mi jeszcze, żeby opuścić go na -70 to trzeba zrobić...? Bo takich springów chyba nie ma co? ;-)

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 06 kwie 2012, 22:45

Ok, bo zastanawiam się na swoim, czy dać -60/-60 wiesz. A powiedz mi jeszcze, żeby opuścić go na -70 to trzeba zrobić...? Bo takich springów chyba nie ma co? ;-)
Powiem tak... to były sprężyny przewidziane do modelu Coupe Typ85- do byłego auta mojej Żony (czy też innych B2) i w Coupe to siedziało ok. -60, potem w Cabrio -80 ze względu na wagę, a w Compi wyszło pośrodku <ok> . Więc te sprężyny nie są dedykowane do B4.

durch

Post autor: durch » 06 kwie 2012, 22:47

Aaa hehe, to już nie będę kombinował, niech będzie to -60/-60. <ok>

Co do samego Auta to rarytas, teraz 7A na pokład i będzie furmanka. <ok>

Awatar użytkownika
piku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: piku » 06 kwie 2012, 22:59

Loczek pisze:Dla mnie priorytetem jest stan techniczny pojazdu
I dlatego właśnie napisałem że"podchodzisz do sprawy konkretnie".

Pozdrawiam

Pobserwuję temat bacznie ;-)

Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin19l » 06 kwie 2012, 23:17

a mnie sie ten carbon widzi tutaj i o wiele lepiej wygląda od stickerów ;-)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl