[ABK] sonda lambda
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Trochę dziwne ale nawet w najlepszej rodzinie trafia sie czarna owca. Nie upadła ci czasem ta sonda nie zalałeś ją benzyną czy olejem? Jak ją sprawdzaliście bo do mnie często przyjeżdżają klienci od gazowników twierdząc że maja sonde padniętą a okazuje się że to ich nieprawidłowe podłączenie sondy w układ gazowy pokazuje że sonda jest kaput.
- Brother_red
- Forum Audi 80
Jakiś czas temu wymieniałem sondę sądząc, że to ona jest powodem osłabienia motoru. Była to nowa sonda firmy NGK więc niebyle jaka firma. Po włozeniu auto zaczeło tragicznie chodzić na benzynie ( dławiło silnik, szarpało ) Wsadziłem starą i wszystko ok, więc nawet dobre, nowe cześci nie zawsze sa sprawne.
- Brother_red
- Forum Audi 80
- Brother_red
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Coś mi się zdaje, że ta sonda jest źle podpięta i tyle. Jednoprzewodowa też będzie chodzić ale kiepsko bo ABK bardzo szybko zaczyna uwzględniać sygnał z sondy, a ta jednoprzewodowa dużo dłużej się nagrzewa i za późno zaczyna prawidłowo pracować.skywalker pisze:Najpierw sprawdzaliśmy przez złącze serwisowe programem bingo do ustawiania gazu i on już niepokazywał znaków życia lambdy
Ostatnio zmieniony 08 paź 2007, 21:03 przez Danek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brother_red
- Forum Audi 80
Fotke to najwyżej jutro bym zrobił ale moge mniejwięcej opisać
z lambdy wychodzą 3 przewody potem kostka łącząca orginalna z sondą była no i dalej kabel ze starej we wzorowym stanie. pomiar był robiony na końcu tego kabla zakończonego taką normalną wsuwką samochodową i było tylko stałe napięcie żadnych wachań.
z lambdy wychodzą 3 przewody potem kostka łącząca orginalna z sondą była no i dalej kabel ze starej we wzorowym stanie. pomiar był robiony na końcu tego kabla zakończonego taką normalną wsuwką samochodową i było tylko stałe napięcie żadnych wachań.
- Brother_red
- Forum Audi 80