Audi coupe by Vigo - V8 ABZ sezon 2016 :)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Dzięki kolego!! coś może się znajdzie z kłopotliwych rozwiązań:) Pozdrawiam!KORU pisze:No to bedzie grubo. Tutaj są podobne projekty w Audi Coupe.
http://www.modified.com/features/sccp_0 ... to_02.html
http://www.racingforum.pl/lofiversion/i ... 84958.html
Obrazek
Obrazek
V8-ka z V8-ki
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Pojawiło się kilka nowych uproszczeń przy budowie V8, mianowicie, nie będę się bawił w wisko itp, tylko puszczam inaczej pas wielorowkowy poprzez napinacz od 80 V6 2,8 i dodatkową rolkę przy alternatorze:) Czekam również na rozrusznik z A6 3,0tdi, żeby mieć jak najszybciej połączony silnik ze skrzynią zaraz po wyjęciu 7a, bo pod koniec kwietnia już 7a będzie poza audiną na sprzedaż:) a teraz szykuję się parę dni ostrej pracy przed wystawą:D
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Przyjechał mi rozrusznik od TDI...no i... nie będzie jednak tak kolorowo. gdyby się dało przerobić mocowanie śrub było zajebi... ale w końcu to odlew:/ puki co jestem w kropce, bo ten z TDI pasowałby idealnie, ale jego osiowość w stosunku do położenia na osi między śrubami jest przesunięta do tego z ABZ, rozstaw śrub jest ten sam, średnica otworu montażowego ta sama i nawet jak się dopasowuje to zębatka jest idealnie... czy ktoś słyszał może o tym czy można przerobić mocowanie rozrusznika??
A wygląda to tak:
ten od ABZ`ta to ten większy, jeszcze spróbuję jeden myk zrobić, mianowicie zmiana samych zębatek wirnika, bo średnica wałka jest taka sama... Kto nie kombinuje ten nie jedzie prawda?:P
A wygląda to tak:
ten od ABZ`ta to ten większy, jeszcze spróbuję jeden myk zrobić, mianowicie zmiana samych zębatek wirnika, bo średnica wałka jest taka sama... Kto nie kombinuje ten nie jedzie prawda?:P
Kiedyś pamiętam znajomy przy swapie borykał się z tym samym problemem tyle że Vw Polo. O ile dobrze pamiętam to pojechał on na szrot dobrał taki rozrusznik jaki mu mniej więcej pasował a mocowania przerobił poprzez zrobienie Flanszy redukującej rozstaw śrub..
Pewnie i tak ta informacja będzie zbędna
Pozdro.
Pewnie i tak ta informacja będzie zbędna
Pozdro.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Bardzo mnie cieszy ta wiadomość możliwe, że skorzystam:PFanthom pisze:Vigo jak bedziesz mial jakies aluminium do spawania to u mnie w pracy bez problemu moge Ci pospawac...
PS jeszcze nie widziałem, żeby ktoś posiadał taki dar odpalania automata na pych:P No ale może nauka radziecka zna takie przypadki:P
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: