Tu bym się z Tobą nie zgodziłKrzysiek 84 pisze:I nie zgaśnie, będzie grzało swiece cały czas.
[B4 1.9 TDI 1z] Kontrolka świec żarowych nie gaśnie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ja też ... zgasną tak jak na mrozie ,czyli po ok.8-10 sek 8-)axell pisze:Tu bym się z Tobą nie zgodził
[ Dodano: 2012-04-11, 20:53 ]
A po co :shock: ...dajcie już spokój tym świecom i ich kapturkom...ich wpływ na odpalenie silnika jest w tej chwili żaden,vaga trzeba zapiąć , a nie bawić się we wróżbitęaudi1994 pisze:a jak bym zdjął jeszcze kapturki ze świec?
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 20:57 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Troche zagalopowałem się :oops:axell pisze: Tu bym się z Tobą nie zgodził
[ Dodano: 2012-04-11, 21:06 ]
Akumulator masz naładowany porządnie, bo troche te swiece pobieraja prądu.audi1994 pisze:dodam że jeszcze gdy prze kręcę kluczyk to zaświeci się kontrolka od siec (blado) ale nie świeci kontrolka od zapłonu (check back)
Check back to jest kontrolka informująca, że masz błąd. Po odpaleniu silnika gaśnie.
audi1994, Przy zdrowym Bosch-u po przekręceniu zapłonu powinien się pojawić check, po uruchomieniu silnika powinna zgasnąć. Jeżeli u Ciebie się nie zapala może po prostu żarówka do wymiany <ok>
I zacznij tą naprawę od podłączenia komputera bo jak dalej tak będziesz jeździł po takich czarodziejach to Ci tylko gotówka będzie ubywała, a efektu nie zobaczysz
I zacznij tą naprawę od podłączenia komputera bo jak dalej tak będziesz jeździł po takich czarodziejach to Ci tylko gotówka będzie ubywała, a efektu nie zobaczysz
tylko że jest taki problem że nikt nie może sb poradzić z podłączeniem komputera twierdzą że nie łączy komputer z audi z ich komputerem
[ Dodano: 2012-04-11, 21:16 ]
a dodam że mechanicy to tylko wziąć kasę, a problem zostaje ;/
myślałem że to jest proste auto jak kupowałem i każdy mechanik sb z nim poradzi ...
myślałem że to jest proste auto jak kupowałem i każdy mechanik sb z nim poradzi ...
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Poszukaj kogoś z forum w Twojej okolicy. Sam miałem taki przypadek jak pierwszy raz na vag pojechałem na warsztat.audi1994 pisze:tylko że jest taki problem że nikt nie może sb poradzić z podłączeniem komputera twierdzą że nie łączy komputer z audi z ich komputerem
Bo to są właśnie tacy mechanicy, jak mu wtyczka pasuje i za pierwszym razem się połączy to wielki pan, a jak trzeba trochę pomyśleć jak się podpiąć to rozkłada ręce, nie wspominając już o zmianie ustawień w programie :evil:audi1994 pisze:tylko że jest taki problem że nikt nie może sb poradzić z podłączeniem komputera twierdzą że nie łączy komputer z audi z ich komputerem
[ Dodano: 2012-04-11, 21:20 ]
Poradzi sobie każdy posiadający choć trochę wiedzy na temat tych aut.
Znając zycie to ze akurat świeci ta kontrolka to nie ma nic wspólnego ze świecami żarowymi.
A że mechanik sie nie połączy z tym kompem to nic dziwnego bo nie wszyscy maja taki starozytny sprzęt jak Vag-com, jak nie masz kogos co by podłączył to kup kabel za 30zł na allegro d tego laptop i oto cała folozofia.
A że mechanik sie nie połączy z tym kompem to nic dziwnego bo nie wszyscy maja taki starozytny sprzęt jak Vag-com, jak nie masz kogos co by podłączył to kup kabel za 30zł na allegro d tego laptop i oto cała folozofia.