[B4 ABT] centralny zamek
[B4 ABT] centralny zamek
Czy ktoś z Was montował do swojej audiczki centralny zamek? Konkretnie chodzi mi o klapę bagażnika. Elektryk, który będzie mi montował centralny zamek stwierdził, że do tylnej klapy nie będzie można zamontować siłownika centralnego zamka jeśli w oryginale go tam nie było. Czy to prawda? A już cieszyłem się, że będę miał fajny komplecik.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Też nie miałem centralnego zamka. Początkowo elektryk, który mi montował alarm i centralny zamek, powiedział to samo co Tobie, że się nie da. Ale po dopowiedniej persfazji zamontował, tyle że mam na pilocie dodatkowy przycisk do otwierania bagażnika. Nie pamiętam jaki mam typ alarmu i zamka, ale jeżeli Cię to interesuje, to sprawdzę.
W pierwszej kolejności należy obejrzeć od środka wkładkę zamka,czasami jest przystosowana do cięgna od centralnego,czasami wystarczy wymienić aluminiowy element na końcu wkładki zamka-typów jest kilka,więc słowo"nie da się" w audi 80 nie trzeba brać poważnie.Bagażnik jest trudniejszy niż drzwi stąd opór instalatorów( sam montuję to wiem).Centralny bez bagażnika to porażka-zwłaszcza gdy się idzie obładowanym i trzeba szukać kluczyków itd.
A taki element (ten o którym piszesz) można gdzieś dostać? trzeba go dorobić? Bo faktycznie jak centralny to już do wszystkiego. Ja kupiłem sobie fajny zestaw na allegro "Stig 28" z 5 siłownikami i z dwoma pilotami w kluczyku (kluczyk sprężynowy, taki jak w nowych modelach samochodów) i wstępnie umówiłem się z elektrykiem na montaż na paniedziałek. Troszkę facet zaskoczył mnie z ceną, bo za samo zamontowanie życzy sobie 200 zł a za zestaw zapłaciłem 119 zł.
Niestety nie mogę nic odczytać na samym siłowniku. Ale wyglada typowo. podłączony jest do cięgna idącego od zamka do mechanizmu przycisku w lampie. Na gwarancji, którą dostałem od elektryka mam tylko nazwę i typ alarmu. Wczoraj późno wróciłem i już nie miałem sił robić zdjęcia, ale zrobię dzisiaj i załączę.
Dzięki wielkie. Dzięki :mrgreen: . Jeszcze jakbyś wysłał mi te wszystkie zdjęcia na mojego maila bastek.com@vp.pl (będzie mi łatwiej wydrukować i pokazać mechanikowi, że jednak da się zrobić). :mrgreen:
Te druciki są w komplecie razem z centralnym zamkiem. Taki sam zamek montowałem w Uniaku, druciki dają się kształtować dowolnie, tylko dobrze mieć kombinerki. Co do ich łączenia z oryginalnymi cięgnami... też połączenia są w komplecie. tyle że dobrze po dokręceniu śrubek i sprawdzeniu zamalować je lakierem aby się nie odkręcały. Nie chciało mi sie malowac w jednych drzwiach w Uniaku i po 3 miesiącach połączenie się poluzowało.Bastek pisze:Ten drucik wygięty w litere "L" to jest ten "srebrny"?