Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Competition Q

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 13 kwie 2012, 16:40

Słonik Wam pozazdrościł i też się napił :-P

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 13 kwie 2012, 17:12

trepek pisze:Słonik Wam pozazdrościł i też się napił :-P
No chyba, że tak to wybaczam 8-) .

A wracając do tematu :niespodzianki" to Sprzedający przyjął je i już zwrócił mi pieniążki pomimo, że kuriera po złe amorki wyśle dopiero w pon. Więc twierdzę, że można czystym sumieniem polecić ten SKLEP, czy też Allegrowicza.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 14 kwie 2012, 10:53

Chcodzilo mi o to ze gosc sie machnał na wysyke a wy po nim jedziecie jak po najgorszej szmacie. Kika K, P i CH widziałem wczesniej lub synonimów dlatego tak napisalem, nie chce mi sie teraz siedziec i szukac cytatów. Nie miaem zamiaru nikogo zdenerwowac tylko chlopaki bez przesady nie mozna tak odrazu jechac po czlowieku za byle pomylke.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 14 kwie 2012, 13:03

Słonik pisze:Kika K, P i CH widziałem wczesniej lub synonimów dlatego tak napisalem
No jakbys szukał to byś i tak nei znalażł z mojej strony. Koniec tematu Sprzedawcy- który jest w porządku, uczciwy itp.- szczerze polecam.

Teraz auto się robi: wahacze przód z tulejami, wkłady przód amorów, poduszki mcperhsona, kpl. tulejek wahaczy tył, sworzeń wahacza koła P-P.

Przygoda:
Jadąc dziś do pracy i ciesząc się, że PIĄTEK 13-stego był całkiem normalnym dniem, to dziś miałem pierwszą kontrolę będąc posiadaczem Compi na Autostradowej Obwodnicy Wrocławia :mrgreen: (myślałem, że nie zauważą, że zjeżdzam, ale ... ubiegli moje czyny). Powód zatrzymania: OŚWIETLENIE PRZEDNIE POJAZDU <ok> . Panowie Policjancji ogladali auto a ja udałem sie po Kubusia do sklepu :mrgreen: - chciało się pić. Gdyby nie znajomośći ze względu na serwisowanie radiowozów pewnej marki to byłby dowód zabrany, a tak ... usłyszałem słowa: "auto w pełni sprawne i dopuszczone do ruchu" :-P <piwo> .
Ogólnie Panowie bardzo mili byli i rozmawiało sie z uśmiechem na twarzy :-D . Czyli zalezy jak się trafi.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 14 kwie 2012, 16:19

14.04.2012- Przedni zawias ogarnięty już w 100% (zostały już tylko tuleje tylnych wahaczy).

Poniżej fotki prastarych zaniedbań i oszczędności:

- dwa różne amortyzatory przednie (jeden ori Compi, drugi Sachs) :shock: :shock: - nie do pomyślenia- Polak potrafi <ok> :

Obrazek

Obrazek

** To takie coś czarnego koło wkładów to olej z nich <ok> .

- przednie wahacze wraz z poliuretanami, które jak się okazało akurat te były kiepskie na maxa i niby nie tak dawno zmieniane:

Obrazek

Obrazek

Wszelakie tulejki, poduszki, łączniki to lemforder lub febi, a amorki MTS.

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 14 kwie 2012, 17:27

a carbonara kiedy na przodek wpada :mrgreen: jak widać zawias to złom tył amory to fabryka wiec też zmieniaj :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 14 kwie 2012, 23:48

a carbonara kiedy na przodek wpada :mrgreen:
Jak dobrze pójdzie to w ostatni weekend kwietnia lub pierwszy weekend maja.

Domyślam się, że i z tyłu amory to szrot- nie... ja to wiem, ale tragedii wielkiej z nimi nie ma- skuteczność tłumienia jeszcze jest.

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 15 kwie 2012, 11:19

Loczek, jak z tym carbonem na grillu? Robiłeś już? Będziesz robił? Masz jakiś pomysł żeby nie było widać łączenia na ramce? Hydrografika w grę nie wchodzi bo to za drogo jak na moją kieszeń :-P

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 15 kwie 2012, 12:04

Bastek pisze:Loczek, jak z tym carbonem na grillu? Robiłeś już? Będziesz robił? Masz jakiś pomysł żeby nie było widać łączenia na ramce? Hydrografika w grę nie wchodzi bo to za drogo jak na moją kieszeń :-P
prosta sprawa zamow na wymiar caly kawalek np 30cm na 50cm i masz bez laczenia http://allegro.pl/vts-folia-carbon-term ... 84858.html

rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Rafał
Model: Audi 80 B1
Silnik: 2.0 6A

Post autor: rafalaudi1 » 08 maja 2012, 18:52

Loczek, dla ciebie i dla potomnych. Olej nie leje się z amortyzatorów lub nie musi się lać. Zanim włożysz nowego amora to nalewa się gęstego oleju np do skrzyni biegów na tyle aby po włożeniu był nim zalany po samą górę - dzięki temu ciszej jest i masz pewność że ci tam rdza nie zablokuje amora.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 08 maja 2012, 21:04

08.05.2012 - CARBON NA BLAT (MASKA):

- Wszędobylskie wgniotki i rysy na masce (nie za mojego panowania <ok>):

Obrazek

Obrazek

- Mały Make Up:

Obrazek

Obrazek

Do tego został położony klar, odczekanie i klejenie.

- Proces obklejania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mały bonus:

Obrazek

Zdjęcia robione niestety komórką.
Jutro postaram się zrobić bardziej profesjonalnym sprzętem i pokazać jak to wygląda w świetle słonecznym.

Co do grilla- na próbę na b. szybko zrobiony był w Carbon, ale za bardzo się to zlało z maska, więc zostaje czarny MAT.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 08 maja 2012, 21:55

Ubiegłeś mnie :mrgreen:

rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Rafał
Model: Audi 80 B1
Silnik: 2.0 6A

Post autor: rafalaudi1 » 08 maja 2012, 22:55

Bardzo fajnie ci to wyszło. Kładłeś na mokro czy na sucho? Troche hard jak na sucho.
Te ryski o których mówisz to pęknięcia lakieru jak maska nie ma osłony termicznej od spodu.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 08 maja 2012, 23:13

rafalaudi1 pisze:Te ryski o których mówisz to pęknięcia lakieru jak maska nie ma osłony termicznej od spodu.
Nie wiem co jarasz, ale zmień Dealera lub bierz więcej <ok> :-D :mrgreen: :lol: . Rysy powstały w skutek uszkodzeń mechanicznych- ot i tyle.

Co do sposobu to wszystko zależy od rodzaju okleiny- tą kładzie się na czystą/odtłuszczoną, suchą powierzchnię.

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 08 maja 2012, 23:29

No powiem ci że mi się podoba z przodu :mrgreen: ale ten bonus to tak nie bardzo jak dla mnie to jest on fffeeeeeee ale to tobie ma się podobać

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl