[b3 coupe-ta 2.0] problem z gazem i zegarmi
[b3 coupe-ta 2.0] problem z gazem i zegarmi
witam klubowiczów mam problem z moją lalecką. pewnego dnia po przekręceniu zapłonu zgasły mi wszystkie wskaźniki na tablicy rozdzielczej (działa tylko zegarek), i od tego momentu autko przestało pracować na gazie.Na etylince jest ok, gaśnie w momenci przełączania na gaz.Mam silniczek 2.0 3A a instalację gazową Landirenzo. Proszę o pomoc bo dojeżdżam do pracy. Z góry dzięki
z zegarami już sobie poradziłem faktycznie to był bezpiecznik (w konsoli pod maską 12), a gdzie mogę szukać bezpiecznika od sterownika do gazu ??? z tym gazem to jest tak że on przy 2500 obrotów się przełącza automatycznie i w momęcie przełączenia samochód gaśnie
[ Dodano: 2007-10-08, 23:03 ]
z zegarami już sobie poradziłem faktycznie to był bezpiecznik (w konsoli pod maską 12), a gdzie mogę szukać bezpiecznika od sterownika do gazu ??? z tym gazem to jest tak że on przy 2500 obrotów się przełącza automatycznie i w momęcie przełączenia samochód gaśnie.Ale dziękuje i tak za informację
P.S nigdy nie sprawdzajcie miernikiem bezpieczników gdy są w gnieżdzie bo nawet gdy jest spalony pomiar może wykazać że jest dobry.zawsze wyjmujcie i wtedy sprawdzajcie.Lenistwo nie popłaca
[ Dodano: 2007-10-08, 23:03 ]
z zegarami już sobie poradziłem faktycznie to był bezpiecznik (w konsoli pod maską 12), a gdzie mogę szukać bezpiecznika od sterownika do gazu ??? z tym gazem to jest tak że on przy 2500 obrotów się przełącza automatycznie i w momęcie przełączenia samochód gaśnie.Ale dziękuje i tak za informację
P.S nigdy nie sprawdzajcie miernikiem bezpieczników gdy są w gnieżdzie bo nawet gdy jest spalony pomiar może wykazać że jest dobry.zawsze wyjmujcie i wtedy sprawdzajcie.Lenistwo nie popłaca
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
piecu, Prawdopodobnie masz sfajczony jeszcze ten bezpiecznik od LPG, Gdzie go szukać? Hmmm, trudno wyczuć gdzie gazownik go wsadził. Najczęściej siedzą gdzieś pod maską w pobliżu sterownika LPG. Musisz przejrzeć wiązkę od aku do sterownika LPG. Jeśli nie masz sterownika to szukaj bezpiecznika po drodze do przełącznika w kabinie. Autko Ci gaśnie, bo w momencie przełączenia nie załączają się elektrozawory i nie puszczają gazu. W najgorszym przypadku padł przełącznik w kabinie i trzeba go będzie wymienić. Jaka to instalacja?
instalacja to Landirenzo ale dokładnie jaka to nie wiem. Przełącznik w kabinie chyba jest sprawny bo po przekręceniu kluczyka kontrolka na nim miga tak jak powinna,a po przegazowaniu przestaje pulsować i świeci(czyli też tak jak powinna). Czy możliwe jest to że gdzieś przed elektrozaworami są jakieś dodatkowe bezpeczniki ?
- czester-11
- Forum Audi 80
pod maska powinienes miec bezpiecznik blisko kabla wchodzacego w bude.
od niego idzie kabel do parownika, tam poszukaj moze wtyczka spadla jak koledzy mowili albo kabelek przerwany, a przelocznik to bym tez sprawdzil bo mi gazownik zalozyl zepsuty, to znaczy wszystko swiecilo normalnie ale nie przelanczal automatycznie na gaz z pracy na benzynie, mialem od instalacji na gaznik zalozony taki manual sam przelanczac musialem, potem mi zamontowali nowy, automatyczny,
[ Dodano: 2007-10-10, 10:48 ]
a i powiedzial mi ze jak mi przestanie pracowac na gazie to sie automatycznie na benzyne przestawi, wiedz jak na benz ci chodzi to na 88 procent masz cos z bezpiecznikiem albo zaworem,
od niego idzie kabel do parownika, tam poszukaj moze wtyczka spadla jak koledzy mowili albo kabelek przerwany, a przelocznik to bym tez sprawdzil bo mi gazownik zalozyl zepsuty, to znaczy wszystko swiecilo normalnie ale nie przelanczal automatycznie na gaz z pracy na benzynie, mialem od instalacji na gaznik zalozony taki manual sam przelanczac musialem, potem mi zamontowali nowy, automatyczny,
[ Dodano: 2007-10-10, 10:48 ]
a i powiedzial mi ze jak mi przestanie pracowac na gazie to sie automatycznie na benzyne przestawi, wiedz jak na benz ci chodzi to na 88 procent masz cos z bezpiecznikiem albo zaworem,