Podejrzewam że łożysko musiało być źle zamontowane skoro wytrzymało zaledwie 1.8 tys a druga rzecz gdzie Ty kupujesz części ja za optimala płacilem 24 zlhackthemilk pisze:Optimala to ja już za darmo niechce - to gówno to tylko do taczki -prawe wysiadło łożysko po 1,8 tyś km niecały miesiąc jazdy - lewe jeszcze żyje.
Wymianiam na Fag'a. Tył już wymieniłem na Fag'a. A za to "g.wno" (-czyt. Optimal) zapłaciłem 80zł za szt. :shock:
wcześniej też się nie nauczyłem na błędach, gdyż się wpie.rzyłem w przegub. Jazda była na 3 m-ce.
Optimal - syf, nie polecam i odradzam !!!! :!: :!: :!: :!:
[80 B3] Łożysko firmy Optimal wyje już po 3 tys km. Co jest?
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja miałem zmieniane jedno z tyłu na Optimal, które kosztowało jakieś 30-35 zł (w środku łożysko Koyo) 35 tys. km temu i nadal nic nie wyje, drugie zmieniałem (na identyczne) sam 25 tys. km temu i jest ok.luk448 pisze:Moim zdaniem to nie ma co oczekiwac od łożyska które można kupic za ok.30 zł.Mowa tu o Optimalu.Na tym sie nie zaoszczędzi i lepiej od razu kupic FAGa lub SKFa.
Po co wydawać niepotrzebnie kasę?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No to masz szczęście bo to nie był optimal. Źle zapakowane ktoś się pierdyknął :mrgreen:Marcin_89 pisze:Ja miałem zmieniane jedno z tyłu na Optimal, które kosztowało jakieś 30-35 zł (w środku łożysko Koyo)
Co prawda optimal to jedyny dystrybutor autoryzowany Koyo ale oni sprzedają nie pod swoją marką.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- wampir1988
- Audi 80 Klub