[b4 1.9 tdi 1z] katalizator - usunąć czy nie
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9 tdi 1z] katalizator - usunąć czy nie
Witam.Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie myśl czy wywalić katalizator czy nie.myślałem nad wybiciem środka by została sama pucha ale trochę o tym poczytałem i wiele osób wróciło do katalizatora przez nieznośne dźwięki które pojawiły się po jego usunięciu.Pytanie do posiadaczy b4 z silnikiem tdi jak u was jest po wybiciu katalizatora?? czy jest głośniej i czy w ogóle warto to robić??
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
ja u siebie wywaliłem bebechy i róznicy żadnej głośny nie jest a i mocy napewno mu nie przybyło ,zastanów sie dobrze nad wywaleniem ,ja swoj odkręciłem zajrzałem do srodka praktycznie jak nowy tzn cała sitke miał drożną ale ze naczytałem sie na forum jak to po wywaleniu samochód robi sie zwawszy to wywaliłem srodek , rurki zadnej nie wstawiałem mam pustą puszke nic sie nie dzieje zadnych zawirowan itp.odkręc i zobacz jaki masz srodek jak bardzo zasyfiony to go przebij jak czysty to zostaw .
- Krzysiek 84
- Junior Admin
hudy, ja niedawno wstawiłem u siebie takie coś http://allegro.pl/tlumik-katalizator-au ... 18353.htmlhudy pisze:Grzesiek a tłumik o którym piszesz pasuje na 100%??
Zaproponował mi to jeden z forumowiczów.Pasuje na 100%