Audi coupe by Vigo - V8 ABZ sezon 2016 :)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No to zaczęła się aktywna praca:
Na pierwszy plan dzisiaj poszła metalowa zębatka do 7a:
I jak zawsze, żeby łatwo nie było musiałem z pilnikiem w ręku na zasadzie prób włożył/wyjął, szlifować zębatkę tak aby swobodnie w końcu weszła i pasowała na wałek pośredni... ale jaka była moja radość jak odpalił za pierwszym razem:D Tylko mam trochę lęk dodawać gazu ostro:P
Przy okazji pytanie czy możliwe że ta zębatka jak się rozgrzał silnik wydaje delikatnie piszczenie jednostajne? tak jakby się docierała jeszcze, ale zdarzyło się tak tylko raz jak chodził na biegu jałowym przez ponad godzinę... Nigdy przed tym się z czymś takim nie spotkałem...
No i teraz najważniejsze: Coupe stoi już wstępnie w garażu, przygotowane do rozbiórki i wyjęcia ABK wraz ze skrzynią.
Na pamiątkę zrobiłem też ostatnią sesję w plenerze:D
Przyszły mi również elementy na customowe koło rozruchowe więc zabawa się ZACZĘŁA
Pozdrawiam!
Na pierwszy plan dzisiaj poszła metalowa zębatka do 7a:
I jak zawsze, żeby łatwo nie było musiałem z pilnikiem w ręku na zasadzie prób włożył/wyjął, szlifować zębatkę tak aby swobodnie w końcu weszła i pasowała na wałek pośredni... ale jaka była moja radość jak odpalił za pierwszym razem:D Tylko mam trochę lęk dodawać gazu ostro:P
Przy okazji pytanie czy możliwe że ta zębatka jak się rozgrzał silnik wydaje delikatnie piszczenie jednostajne? tak jakby się docierała jeszcze, ale zdarzyło się tak tylko raz jak chodził na biegu jałowym przez ponad godzinę... Nigdy przed tym się z czymś takim nie spotkałem...
No i teraz najważniejsze: Coupe stoi już wstępnie w garażu, przygotowane do rozbiórki i wyjęcia ABK wraz ze skrzynią.
Na pamiątkę zrobiłem też ostatnią sesję w plenerze:D
Przyszły mi również elementy na customowe koło rozruchowe więc zabawa się ZACZĘŁA
Pozdrawiam!
- wampir1988
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No to dzisiaj dzień mogę Pany uznać za udany, jak na trzy godziny pracy w garażu silnik mam przygotowany na tyle, że do wyjęcia pozostały mi półosie, wiązka od skrzyni i kolektor wydechowy, więc sądzę, że max czwartek abk będzie wisiał już na podnośniku przygotowany do wstawienia w 90tkę....
A jak już się ogarnę, bo z coupe muszę ściągnąć praktycznie wszystko w komorze silnika, tzn maglownicę, przednie hamulce, sanie itp... to wtedy wyciągam silnik 2,3 20V z 90tki i wystawiam do sprzedania już konkretnie wraz z chłodnicami i pasem przednim z R5...
Pozdrawiam!
A jak już się ogarnę, bo z coupe muszę ściągnąć praktycznie wszystko w komorze silnika, tzn maglownicę, przednie hamulce, sanie itp... to wtedy wyciągam silnik 2,3 20V z 90tki i wystawiam do sprzedania już konkretnie wraz z chłodnicami i pasem przednim z R5...
Pozdrawiam!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No to chłopaki dzisiaj zaszaleli w garażu. Generalnie ABK już wisi na podnośniku kompletnie rozpięte razem ze skrzynią i półośkami, sanie przednie wyjęte czyli totalny rozpierdziel w garażowym wydaniu:P
I tu dziękuję bardzo koledze Ross za całodniową pomoc w pracach!!
Co do V8 to też się robi, jak ostro to wszystko co pod rękę wpadnie się robi:P np. koło zamachowe:
Puki co tarcza mocowania na wzór oryginału pod oryginalny wieniec z ABZ.
Doszedł również do mnie już napinacz paska z V6 2,8 i pasuje rewelacyjnie, jak zamontuje już na stałe to wrzucę fotki jak to będzie wyglądało pod pasek w wersji nieco skróconej:)
I tu dziękuję bardzo koledze Ross za całodniową pomoc w pracach!!
Co do V8 to też się robi, jak ostro to wszystko co pod rękę wpadnie się robi:P np. koło zamachowe:
Puki co tarcza mocowania na wzór oryginału pod oryginalny wieniec z ABZ.
Doszedł również do mnie już napinacz paska z V6 2,8 i pasuje rewelacyjnie, jak zamontuje już na stałe to wrzucę fotki jak to będzie wyglądało pod pasek w wersji nieco skróconej:)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: