[B4 ABK] Zablokowany zamek
[B4 ABK] Zablokowany zamek
Zablokowany mam przedni zamek po stronie pasażera, a mianowicie mimo iż rygiel idzie do góry to drzwi się nie odblokowują. Klamki z obu stron działają tak jak przy zablokowanym zamku, no ale nie mam jak ich teraz otworzyć żeby to naprawić.... Podejrzewam że jakaś pierdółka blokuje któreś cięgno (podejrzałem mechanizm w drugich drzwiach) i mimo iż rygiel przesuwa się góra/dół to nie czuć momentu zablokowania/odblokowania zamka. Jak te drzwi otworzyć?
- karolas123
- Forum Audi 80
witam
miałem ten sam problem 2 dni temu
kolego najpierw odkręć wewnętrzną klamkę - odkreca się ją nastepująco: ciągniesz za nią do końca i tam jest ukryta śróbka którą odkręcisz krzyżakowym śrubokrętem, klamkę wyciąga się poprzez przesunięcie jej w stronę kierownicy i wtedy sprawdź stan linki może się obluzowała.
Kolejną metodą jest otworzenie drzwi tylych i wtedy widać mechanizm zamka tylnego i przy tym mozna pomajstrować i z tego co amiętam był już kiedyś ten temat poruszany na forum ( z tego co pamiętam wsadzało się jakis drucik i się otwierały drzwi.
Ostatecznością jest rozcięcie boczku drzwi ale tego nie polecam bo w większości przypadków da się otworzyć drzwi bez niszczenia tapicerki (boczku)
pozdrawim i życze powodzenia
miałem ten sam problem 2 dni temu
kolego najpierw odkręć wewnętrzną klamkę - odkreca się ją nastepująco: ciągniesz za nią do końca i tam jest ukryta śróbka którą odkręcisz krzyżakowym śrubokrętem, klamkę wyciąga się poprzez przesunięcie jej w stronę kierownicy i wtedy sprawdź stan linki może się obluzowała.
Kolejną metodą jest otworzenie drzwi tylych i wtedy widać mechanizm zamka tylnego i przy tym mozna pomajstrować i z tego co amiętam był już kiedyś ten temat poruszany na forum ( z tego co pamiętam wsadzało się jakis drucik i się otwierały drzwi.
Ostatecznością jest rozcięcie boczku drzwi ale tego nie polecam bo w większości przypadków da się otworzyć drzwi bez niszczenia tapicerki (boczku)
pozdrawim i życze powodzenia