Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Zablokowany zamek

ODPOWIEDZ
golishaq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] Zablokowany zamek

Post autor: golishaq » 26 kwie 2012, 21:04

Zablokowany mam przedni zamek po stronie pasażera, a mianowicie mimo iż rygiel idzie do góry to drzwi się nie odblokowują. Klamki z obu stron działają tak jak przy zablokowanym zamku, no ale nie mam jak ich teraz otworzyć żeby to naprawić.... Podejrzewam że jakaś pierdółka blokuje któreś cięgno (podejrzałem mechanizm w drugich drzwiach) i mimo iż rygiel przesuwa się góra/dół to nie czuć momentu zablokowania/odblokowania zamka. Jak te drzwi otworzyć?

Awatar użytkownika
karolas123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolas123 » 26 kwie 2012, 21:21

Odsunąć szybe na sam dół wziąć zagiety drut i sprobować złapać za ten precik odryglowujący i otworzyć. Pozniej rozebrać boczek i naprawić.

arturo77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: arturo77 » 26 kwie 2012, 21:59

witam

miałem ten sam problem 2 dni temu ;-)

kolego najpierw odkręć wewnętrzną klamkę - odkreca się ją nastepująco: ciągniesz za nią do końca i tam jest ukryta śróbka którą odkręcisz krzyżakowym śrubokrętem, klamkę wyciąga się poprzez przesunięcie jej w stronę kierownicy i wtedy sprawdź stan linki może się obluzowała.

Kolejną metodą jest otworzenie drzwi tylych i wtedy widać mechanizm zamka tylnego i przy tym mozna pomajstrować i z tego co amiętam był już kiedyś ten temat poruszany na forum ( z tego co pamiętam wsadzało się jakis drucik i się otwierały drzwi.

Ostatecznością jest rozcięcie boczku drzwi ale tego nie polecam bo w większości przypadków da się otworzyć drzwi bez niszczenia tapicerki (boczku)

pozdrawim i życze powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl