[All] Audio w b4
Proszę bardzo (różny przedział cenowy, podałem zarówno licytacje, jak i "Kup teraz"):Laszek91 pisze:A jaki subofer polecali byście w podobnej cenie ?
dls-mw12d-subwoofer-z-glosnikiem-30-cm
rockford-fosgate-punch-p1
rockford-fosgate-r1-30cm <ten ma dość niewygodną impedancje...
skrzynia-r1s412-12-rockford-fosgate
Wybór należy do Ciebie. Do tego może być Carpower o którego pytałeś i malina.
PS Nie zapomnij o dobrym przodzie, bo inaczej efekt będzie mizerny...
Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 23:04 przez Kamuś, łącznie zmieniany 1 raz.
witam ciebie ja ma taki zestawik http://carhifi24.pl/katalog/146_blaupun ... 000_w.html i zabudowe kupilem po ten glosnik a dlaczego bo w tam obudowa i sie rozypala ale byla aktywna to wzmak wmontowalem i zamontowlem do tej nowej. zabudowe to ma taką skrzynia-tuba-na-glosnik-25cm-zamknieta-audiopower juz nie pamietam ile dalem ale cos kolo tego i naprawde z tego glosnika jestem zadowolony ja tylko taka propozycje dja nie musisz kupowac twoj wybor i twoje pieniądze
Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 23:05 przez cypek51, łącznie zmieniany 2 razy.
Ten Blaupunkt to głośnik pokroju Dibeisi czy Alpharda. Owszem - łup, łup to może i on robi... Ale grać to on nie gra. Tylko buczy, dudni i muczy. Jeszcze za tą cenę <osohozi>
Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 23:05 przez Kamuś, łącznie zmieniany 1 raz.
kupel tez ma i nie narzeka mi sie podoba
[ Dodano: 2012-01-06, 21:37 ]
wlasnie ma sie wydobywac bas anie muzyka dotego sa glosniki ine np.6x9 on tylko wydaje niskie tony i dlatego nazywa sie woffer lub niskotonowy do podkreslenia basu w aucie to by mieli ich tak zazywac sub
wlasnie ma sie wydobywac bas anie muzyka dotego sa glosniki ine np.6x9 on tylko wydaje niskie tony i dlatego nazywa sie woffer lub niskotonowy do podkreslenia basu w aucie to by mieli ich tak zazywac sub
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 08:49 przez cypek51, łącznie zmieniany 1 raz.
A właśnie że subwoofer nie ma służyć do tego żeby wydobywać z siebie buczenie, dudnienie, a ma GRAĆ, to znaczy, że zadaniem subwoofera, jest uzupełnienie najniższego pasma akustycznego. Słowo GRAĆ, nie oznacza tu puszczania na subwoofer pełnego pasma, a prawidłowe, jak najbardziej zbliżony do oryginalnego nagrania dźwięk (w przypadku subwoofera uszczuplony oczywiście o wartości powyżej ~80Hz). Warto podkreślić słowo uzupelnienie, ponieważ wiele osób traktuje sub jako jedyne źródło basu. Kolego cypek51 z całym szacunkiem do Ciebie ale zbyt dużej wiedzy na temat porządnego car-audio nie masz, więc nie gadaj ludziom bzdur.cypek51 pisze:kupel tez ma i nie narzeka mi sie podoba
A to że "kumpel tyż ma i nie narzeka", to powiem Ci, że mój kumpel ma malucha i też nie narzeka <lol>
A co do głośników 6x9 się już nie wypowiem bo to również jedno z najgorszych pod względem akustycznym rozwiązań. Jeszcze do tego pewnie montowane w tylnej półce, tak, żebyśmy pięknie mogli plecami słuchać <rotfl>
A to, że Tobie się podoba, to po prostu świadczy o tym, że zbyt wygórowanych wymagań pod względem muzycznym/akustycznym nie masz.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 08:49 przez Kamuś, łącznie zmieniany 1 raz.
[B4 1Z 1,9TDI] głosniki tył
Witam mam z tyłu na półce założone głośniki peiying,ale strasznie charczą po dodaniu basu,radio kenwood 4x50 dodam że te orginalne z przodu grają pięknie.Co można by było zrobić z tymi głośnikami z tyłu to są dwudrożne pisze na nich 100w ,już myślałem żeby założyć takie jak są z przodu.Proszę doradzcie coś
[B4] Wybór głośników i radia.
Witam.
Chciałbym zakupić głośniki do mojej audiczki ale kompletnie nie wiem jakiej firmy i jaki model.
W drzwiach przednich i tylnych chciałbym wstawić głośniki o średnichy 16 cm i ewentualnie na podszybiu głośniki 10cm chociaż nie wiem czy jest sens. Czy do takiego zestawu musiałbym podpinać wzmacniacz? Czy by się obyło bez niego?
Jeszcze chciałbym zakupic dobre radio do około 300 zł. Może być używane.
Prosiłbym Was o doradzenie w wyborze tego sprzętu.
Na forum czytałem, że dobre radio samochodowe powinno pociągnąć głośniki o średnicy 16 cm firmy hertz i nie trzeba bawić się w kupno wzmacniacza.
Chciałbym zakupić głośniki do mojej audiczki ale kompletnie nie wiem jakiej firmy i jaki model.
W drzwiach przednich i tylnych chciałbym wstawić głośniki o średnichy 16 cm i ewentualnie na podszybiu głośniki 10cm chociaż nie wiem czy jest sens. Czy do takiego zestawu musiałbym podpinać wzmacniacz? Czy by się obyło bez niego?
Jeszcze chciałbym zakupic dobre radio do około 300 zł. Może być używane.
Prosiłbym Was o doradzenie w wyborze tego sprzętu.
Na forum czytałem, że dobre radio samochodowe powinno pociągnąć głośniki o średnicy 16 cm firmy hertz i nie trzeba bawić się w kupno wzmacniacza.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
siema radyjko takie bym proponowal
sony-cdx-gt540ui-cdx-gt550ui
a co do glosników
powerbass-s-6c
a na przod
sony-xs-f1037-glosniki-3-drozne
kup jeszcze do tego jakos skrzynie basowa podepniesz pod wzmak i gitara
sony-cdx-gt540ui-cdx-gt550ui
a co do glosników
powerbass-s-6c
a na przod
sony-xs-f1037-glosniki-3-drozne
kup jeszcze do tego jakos skrzynie basowa podepniesz pod wzmak i gitara
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 22:14 przez cypek51, łącznie zmieniany 1 raz.
- WojtaS-line
- Forum Audi 80