Witam! Mam poważny problem ze swoja audi:-/ od tygodnia na ciepłym silniku gdy dodaje gazu to ok 3 tys szarpie całym autem a w piątek to już był koszmar na każdym biegu przy odrobinie dodaniu gazu szarpało, na dojazdach do ronda gasła i nie mogłem ruszyć wogóle aż strzelała w tłumik. Myślałem ze to swiece wymieniłem, kable też i nadal nic nie pomaga. Gdy silnik zimny to od 3 tys szarpie ale da się jechać lecz gdy się zagrzeje nie ma jazdy. Co to może być? Proszę o pomoc
P.S. dodam że pompa paliwa wyje jak opentana
[b3 2.0 3A] szarpanie na ciepłym silniku
- Slicznotka
- Forum Audi 80
Mam taki sam silnik, sprawdź czy nie leja ci wtryski czy masz mokre świece, sprawdź czujnik stuku, wybłyskaj błędy komputera, sprawdź wszystkie wtyczki : przepustnicy, przepływomierza, dawki paliwa, sondę, te rzeczy to podstawa. Teraz to wróżenie z fusów co może być przyczyna takiej pracy silnika. Podaj jakie masz obroty biegu jałowego, masz lpg??.
- Slicznotka
- Forum Audi 80
audi jest bez lpg. jak silnik zimny to obroty falują, wiem silniczek krokowy, a jak się zagrzeje to trzyma tak w miarę równo niecały 1tys. świec nie zalewa bo na ciepłym doturlałem się do sklepu i kupiłem świece i na parkingu wymieniałem to nie były zalane, mieszanka była ok. Wtyczki to wątpię bo przecież jakby było coś tego typu to po odpaleniu powinno tak się dziać że nie ruszę, nie powinna wchodzić w obroty i walić w tłumik, a tak się dzieje przy temp 90 stopni. Chyba że się mylę...
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Slicznotka
- Forum Audi 80
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Slicznotka
- Forum Audi 80