[80 B4] Końcówka drązka kierowniczego
Nie zatrybiłem wtedy na taki sposób i chyba wyobrażnia że można skutecznie ścisnąć część stożkową , odwiodły mnie od tego .
Pamiętam że długo mi zeszło z pitoleniem tej nakrętki . Teraz zakładam po dwie i zobaczymy .
Ale jaka przewrotność .
Około 09.2010. tą samą końcówkę ( z drugiej strony ) ściągałem bite dwa dni i chyba trochę to ramię skrzywiłem. Tak była zapieczona . Dopiero patentem poszła .
Bidnemu k....rde zawsze wiater w oczy .
Pamiętam że długo mi zeszło z pitoleniem tej nakrętki . Teraz zakładam po dwie i zobaczymy .
Ale jaka przewrotność .
Około 09.2010. tą samą końcówkę ( z drugiej strony ) ściągałem bite dwa dni i chyba trochę to ramię skrzywiłem. Tak była zapieczona . Dopiero patentem poszła .
Bidnemu k....rde zawsze wiater w oczy .
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Próbuj dobrze opukać końcówkę pamiętając aby luźny był ten pierścień stożkowy co blokuję śrubę rzymską. Prawdopodobnie jest mocno zapieczona i skorodowana. Ja musiałem u siebie dość mocno podgrzać aby puściło. Teraz przynajmniej wiesz dlaczego nieraz na zbieżności sie pytają czy drązki są popuszczone- to tak na marginesie.shellah pisze:podłącze się pod temat ws. końcówek drążków Otóż udało mi się odkręcić nakrętke i wybić sworzeń ze zwrotnicy metodą podnośnikową no i teraz mam problem z wykręceniem samej końcówki przyznam się nigdy tego nie robiłem i za cholerę nie wiem i brak mi sił aby to wykręcić z drążka jak to się robi
Kolczat pisze:shellah, sciagacz do drazkow zeby wybic z kolumny mcpersona, co ma do tego wszystkiego sworzen wahacza?
Koledze chyba jednak chodziło o wybicie końcówki z ramienia kolumny <ok>
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
udało się z palnikiemKolczat pisze: ale jakby palnikiem ostroznie sie obslugiwalo
przecież napisałem:Kolczat pisze:juz dawno pisalme zeby sie dokladnie okreslac bo zwrotnica to trzyma mcpersona i wahacz
wybić sworzeń ze zwrotnicy
końcówka drążka składa się przecież ze sworznia i ramienia a temat dotyczy drążków
A tak wogóle wybicie go właśnie z tejże zwrotnicy za pomocą podnośnika jest banalnie proste