[80 B4 1.9 tdi 1Z] Problem z odpalaniem. Z jakąkolwiek jazdą
- Rastaman25
- Forum Audi 80
- Rastaman25
- Forum Audi 80
O wodzie w filtrze to już dziś czytałem:) Dzięki Panowie za rady, wszyscy w jakiś tam sposób pomogliście. Zobaczę co jutro mi powiedzą w serwisie boscha i napewno zdam relacje w temacie. Ale pytanie jeszcze czy znacie jakiegoś magika który załatwi mi taki nastawnik i przełoży na ten właściwy, jak mówicie - indukcyjny? Najlepiej w Małopolsce albo okolicach?
Koło lublina masz dobrego speca MUNIOR
W Małopolsce to raczej nie znajdziesz, do Mariusza to chłopaki ze śląska przyjeżdżają <ok>
W Małopolsce to raczej nie znajdziesz, do Mariusza to chłopaki ze śląska przyjeżdżają <ok>
Ostatnio zmieniony 10 maja 2012, 19:16 przez axell, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Dzięki bardzo axell właśnie się z nim kontaktuje:) dzięki:)
[ Dodano: 2012-05-11, 00:22 ]
Znalazłem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/nastawnik-hdk-do-audi ... 90894.html
Jest jakiś sens zakupu tego ustrojstwa?
[ Dodano: 2012-05-11, 00:22 ]
Znalazłem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/nastawnik-hdk-do-audi ... 90894.html
Jest jakiś sens zakupu tego ustrojstwa?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A do czego ci ten indukcyjny nastawnik :?: bo na pewno nie bedzie zamienny zamiast twojego potencjometrycznego ...no chyba że zbierasz graty na przekadkę Pisałem ci że mam nastawnik potencjometryczny,który jest ci potrzebny , ori nie ruszany i 100% sprawnyRastaman25 pisze:Jest jakiś sens zakupu tego ustrojstwa?
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Panowie aukcja allegro którą wkleiłem do tematu jest faktycznie z indukcyjnym teraz skojarzyłem czemu pisze że pasuje do roczników 94-95 :mrgreen:
W każdym razie kontaktowałem się z gościem i mówi że zrobi mi to, tzn wciąż będzie potencjometryczny ale zmieni go na w pełni sprawny z gwarancją. Narazie nie stać mnie na przeróbkę na indukcyjny ale docelowo taki mod zagości. W środę jadę do gościa na zrobienie tego. Mam niecałe 100km to nie daleko Zobaczymy co wartają usługi tego Pana. Po wszystkim zdam relacje może ktoś z forum jeszcze odwiedzi go.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-05-16, 19:55 ]
Hej, byłem dziś na wymianie nastawnika. Auto idzie zdecydowanie lepiej ale to jeszcze nie jest to czego oczekiwałem. Niby wszystko ok ale jak dodam gazu i puszcze go by silnik spadł na wolne obroty on tak jakby się dusi, nierówno pracuje ale po 1-2 sekundach jest normalka. Za każdym razem tak jest. Może ktoś jeszcze pomoże? Narazie mam czym się kulać w każdym razie jak zdobędę kasę natychmiast auto idzie na przeróbkę na indukcyjny. jak ktoś chce namiar na gościa to proszę o PW. Gość jest z Podkarpacia, parę km za Krosnem.
Pozdrawiam
W każdym razie kontaktowałem się z gościem i mówi że zrobi mi to, tzn wciąż będzie potencjometryczny ale zmieni go na w pełni sprawny z gwarancją. Narazie nie stać mnie na przeróbkę na indukcyjny ale docelowo taki mod zagości. W środę jadę do gościa na zrobienie tego. Mam niecałe 100km to nie daleko Zobaczymy co wartają usługi tego Pana. Po wszystkim zdam relacje może ktoś z forum jeszcze odwiedzi go.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-05-16, 19:55 ]
Hej, byłem dziś na wymianie nastawnika. Auto idzie zdecydowanie lepiej ale to jeszcze nie jest to czego oczekiwałem. Niby wszystko ok ale jak dodam gazu i puszcze go by silnik spadł na wolne obroty on tak jakby się dusi, nierówno pracuje ale po 1-2 sekundach jest normalka. Za każdym razem tak jest. Może ktoś jeszcze pomoże? Narazie mam czym się kulać w każdym razie jak zdobędę kasę natychmiast auto idzie na przeróbkę na indukcyjny. jak ktoś chce namiar na gościa to proszę o PW. Gość jest z Podkarpacia, parę km za Krosnem.
Pozdrawiam